VALFRESCO-S-1123
LUTRIJA T

Zapaženi uspjeh mačevalačkog kluba Špada na jakom međunarodnom natjecanju u Beogradu

Vije13148-19030
22.11.2022. 18:58; ; Početna / Sport i rekreacija / Zapaženi uspjeh mačevalačkog kluba Špada na jakom međunarodnom natjecanju u Beogradu

Protekli vikend održao se Europski kup za mlađe dobne skupine te Trofej Crvene Zvijezde za seniore u mačevanju. Za veći dio natjecatelja MK Špade to je bio prvi start u novoj sezoni, a prva generacija porečkih mačista po prvi put nastupila je u seniorskoj kategoriji.

U dobnoj skupini do 10 godina Mia Kolar i Tari Hodžić izgubili su samo za nekoliko bodova borbe u četvrtfinalu i zauzeli 6. i 7. mjesto.
Tia Karabašić i Vito Hodžić uz iznimno kvalitetno mačevanje također su stigli samo jedan korak od podiuma, zauzevši svaki 5. mjesto.
U dobnoj skupini do 14 godina u maču Alem Juskoski zauzeo je treće mjesto, a u sablji je osvojio zlatnu medalju.

Naša prva generacija mačista koja je krenula u Poreču trenirati mačevanje prije sedam godina po prvi put je nastupila u seniorima i to sa zapaženim rezultatom. David Mahne i Nina Sladonja imali su dovoljno pobjeda u skupini da nastave natjecanje u direktnoj eliminacije, a u disciplini sablja David je zauzeo visoko drugo mjesto.
Novi trener MK Špada Denis Potapenko, višestruki osvajač medalja Europskih i Svjetskih prvenstva i kupova u maču, dokazao je svoju visoku klasu i osvojio brončanu nagradu.
 
Rezultati:
 
Memorial “Andrej Gardenin” EFC U14, 19.11.2022.
 
U10 MIX
6. HODŽIĆ Tara
7. KOLAR Mia
 
U12 djevojčice
5. KARABAŠIĆ Tia
 
U14 mlađi kadeti
3. JUSKOSKI Alem
5. HODŽIĆ Vito
 
U 14 mlađe kadetkinje
7. KARABAŠIĆ Tia
 
Red Star Trophy, 20.11.2022.
 
Mač seniori
3. POTAPENKO Denis
13. MAHNE David
41. TODOROVIĆ Erik
 
Sablja seniori
2. MAHNE David
 
Mač seniorke
11. POTAPENKO Nataliia
20. SLADONJA Nina

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email