NEWS

Zamjenica gradonačelnika primila prvake državnih natjecanja porečke osnovne i srednjih škola

3
08.05.2017. 13:42; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Zamjenica gradonačelnika primila prvake državnih natjecanja porečke osnovne i srednjih škola

Zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović, primila je u ponedjeljak, 08. svibnja 2017. u Maloj vijećnici učenike porečke osnovne i srednjih škola, koji su se na nedavnim državnim natjecanjima plasirali u sam vrh.

-Ovo je naše tradicionalno primanje za najbolje od najboljih, sve škole imaju dobre učenike, ali čast je imati županijske i državne prvake. Jedino možemo reći da ćemo iza ovoga staviti zarez, jer naših predstavnika na državnim natjecanjima ima još, pa ćemo sigurno ovih dana imati još sjajnih rezultata, rekla je Štifanić Dobrilović.

Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima uručila je pohvalnice Grada Poreča-Parenzo, a dobili su ih, za osvojena prva mjesta na državnom natjecanju iz talijanskog jezika u svojim kategorijama – Klara Pauletić, (8. razred, Osnovna škola Poreč) i mentorica Anita Sijerković Radin, Natalia Orzan,(4. razred Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč), mentorica Daisy Ghersinich Fiškuš i Valentina Puškadija, (3. razred, Srednja škola Mate Balote Poreč) i mentorica Germide Minozzi.

Pohvalnice su dobili i učenici Srednje škole Mate Balote Poreč, koji su na državnom natjecanju u disciplini  Mladi poduzetnik, sektor trgovine i ekonomije, osvojili prvo mjesto. Pobjednički tim činili su Luka Rutić, Nikolina Šolar i Dominik Šolar s mentoricom Jasminom Dobrović Arslanagaić.

Pohvalnice su dobili i učenici Osnovne škole Poreč, koji su se na državnom natjecanju iz islamskog vjeronauka plasirali među prvih deset mjesta – Iman Dželili (4. razred), Armin Murati (6. razred) i Imad Ibiši (7. razred), a svima je mentor bio Ismet Ibiši. 

Zamjenica gradonačelnika zahvalila se svim učenicima i mentorima, te dodala kako je uloga profesora nezamjenjiva, a ovi se uspjesi ne dešavaju slučajno i velika je časti u svom gradu imati državne prvake  – Ići na natjecanje ne dešava se svaki dan, a mi se ponosimo na vas, bez obzira iz kojeg ste predmeta išli na natjecanja, bitni su ostvareni rezultati, a ti uspjesi daju sigurnost i u vašoj budućnosti, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Učenici i mentori, u razgovoru sa zamjenicom iznijeli su svoja iskustva sa natjecanja i izrazili  planove za budućnost u vezi upisa u srednje škole, odnosno fakultete.

V.V. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email