NEWS

ZAJEDNIČKA EKOLOŠKA AKCIJA POREČKE RIVIERE I RONILAČKOG CENTRA ZEUS FABER

04.05.2010. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / ZAJEDNIČKA EKOLOŠKA AKCIJA POREČKE RIVIERE I RONILAČKOG CENTRA ZEUS FABER
507IMG_0193.jpg

U zajedničkoj akciji Ronilačkog centra Zeus Faber i Riviere Poreč d.d. u nedjelju, 2. svibnja očišćeno je podmorje u uvali Sport Valeta. Ova je ekološka akcija kao i prošlih godina urodila neobičnim ulovom. Četrnaest ronioca u dva sata ronjenja izronila su oko metar kubični raznih odbačenih stvari. Našlo se tu starih guma, plastičnih i staklenih boca, limenki,starog željeza, te jedno jedro za surfanje.

Dario Kinkela, direktor hotela Valamar Club Tamaris, koji upravlja plažom ispod hotela Valamar Club Tamaris i uvalom Sport Valeta navodi kako je pojačana briga za ekologiju u svijetu, ali i kod nas u Hrvatskoj. „Kao prošlih godina, i ove godine nastavljamo s akcijom čišćenja podmorja, u želji da očuvamo okoliš i podmorje poluotoka Lanterna. Uz neprestano ulaganje u plaže i hortikulturno uređenje uz Valamar Club Tamaris, za brigu o okolišu nas obavezuju i visoki međunarodni standardi ISO 14001. Zahvaljujemo volonterima roniocima te ronilačkom centru Faber Zeus na uspješno obavljenom poslu", kazao je tim povodom Kinkela.

U ekipi ronioca volontera bili su gosti i zaposlenici hotela Valamar Club Tamaris, te „domaća" ekipa iz Ronilačkog centra Zeus Faber.
Vrijedni ronioci su: Ema King iz Irske, Ana Tomasov, Dalibor i Nikola Šolar, Omar Palma, David Legović te Dinko Vidošević

Na obali i na moru su asistirali: Fulvio Degrassi iz Trsta, Etore Blažević, Rudi Perčić, Sergio Vatovac, Erik Munda, Dalis Radojković i Zoran Jendrašić.

Nedjeljno druženje ronioca, nakon obavljenog posla na Sportu Valeta završilo je zajedničkim ručkom.

N.Matić

Print Friendly, PDF & Email