Zajednica Talijana Općine Vižinada Comunità degli Italiani Visinada organizirala 14. Izložba Ex tempora – Ars sacra

244361872_4425561814189610_5120690436184887266_n
03.10.2021. 02:19; ; Početna / Kultura / Zajednica Talijana Općine Vižinada Comunità degli Italiani Visinada organizirala 14. Izložba Ex tempora – Ars sacra
Zajednica Talijana Općine Vižinada Comunità degli Italiani Visinada organizirala je ove godine 14. Izložbu Ex tempora – Ars sacra na kojoj likovni umjetnici iz Istre i drugih krajeva Hrvatske izlažu svoje radove stvorene na slobodnu i sakralne teme.
 
Ove godine predano je 26 djela, od ukupno 22 autora prisutnih na manifestaciji. Zadane teme bile su Ars Sacra te slobodna tema.
 
U nizu izuzetno kvalitetnih radova, prosudbena komisija u sastavu Pino Bonanno, Lorella Limoncin Toth, te Marino Baldini je pregledala pristigle radove i jednoglasno odlučila dodijeliti nagrade najboljima ispred Battistelline šterne u organizaciji Zajednice Talijana Vižinada.
 
Treća nagrada u iznosu od 2.000,00 kn koju je osigurala Općina Vižinada dodjeljena je Ištvanu Požaru iz Novigrada za djelo “Arhanđeo Mihael” (drvo i žica). Tema nagrađenog rada, poštujući pravila manifestacije Ex temporea – Ars Sacra, prikazana je s majstorstvom u tehnici umjetničkog obrta visoke kakvoće.
 
Druga nagrada u iznosu od 500 Eura koju dodjeljuje Zajednica Talijana Vižinada dobio je Vedran Šilipetar za rad “Monogram 1”. Nagrada se dodjeljuje za rad koji u apstraktnom okruženju sadrži grafički znak koji simbolično priziva srednjevjekovno pismo istarske kulture.
 
Prvu nagradu u iznosu od 1000 Eura koju dodjeljuje Talijanska unija iz Rijeke dodjeljena je Anti Potočnjaku iz Vižinade za rad „Apstrakt 1“. Rad izveden u mješovitoj tehnici, sa apstraktnom ekspresivnošću nanizanom u kompozicijama pačetvorinastog ritma.
 
Uz mnogobrojne ljubitelje likovne umjetnosti i akademske slikare i goste iz Vižinade i Istre, manifestaciji su nazočili predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Marin Corva, zamjenica župana Istarske županije Jessica Aquavita i predsjednica Zajednice Talijana Vižinade Neda Šainčić Pilato, čijom se zaslugom ova manifestacija održava već 14. put.
 
Nakon izložbe uslijedila je promocija knjige “Krugovi u žitu”. Promociju su održali autor Mladen Blažević i gost Saša Leković, glavni koordinator Fažana Mediafesta.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email