Za zamjenike gradonačelnika kandidirani Sanja Oplanić i Elio Štifanić

cgal3397249
05.05.2017. 22:47; ; Početna / Politika / Za zamjenike gradonačelnika kandidirani Sanja Oplanić i Elio Štifanić

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić predstavio je danas na konferenciji za novinare kandidate za svoje zamjenike, a to su Sanja Oplanić, Elio Štifanić i iz redova talijanske manjine aktualnu dogradonačelnicu Nadiju Štifanić Dobrilović. Oplanić je predsjednica porečkog IDS-a i dugogodišnja nastavnica u osnovnoj školi, Štifanić je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta i doktor ekonomskih znanosti, a Štifanić Dobrilović je radila kao profesorica u srednjim školama i muzejska pedagoginja u Zavičajnom muzeju Poreštine.

Pozitivne promjene

Na poziciji dogradonačelnice je već deset godina. Također, bila je to prigoda i za objavu svih imena na kandidacijskoj listi za Gradsko vijeće. Uz Peršurića kao nositelja liste, slijedi Oplanić, a zatim Adriano Jakus, Zoran Zulijani, Gordana Šušljik, Eugen Stanissa, Kristijan Žužić, Azeglio Picco, Dean Pauletić, Dejvid Lakošeljac, Zoran Rabar, Danijela Banko, Lea Štifanić, Roland Kosinožić, Marina Gavrić, Venis Gregurević i Mateja Pančelat. Na listi na kojoj su osobe raznih stručnih profila žene su zastupljene s 41 posto, a mladi skoro s 50 posto.

– Proteklih smo godina započeli puno pozitivnih promjena i kapitalnih projekata prema razvoju i modernizaciji Poreča. Realizirali smo najveći EU projekt na ovom području, izgradili cijelu porečku zaobilaznicu, obnovili glavnu prometnicu kroz grad, uredili plaže, počeli gradnju škola i zato je Poreč danas jedan od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj, kazao je Peršurić.

Dodao je da svaka šesta osoba radi u Poreču, broj zaposlenih kontinuirano raste i u grad se ljudi i dalje useljavaju.

– Moja je vizija upravo s ovim ostvarenjima dati novu snagu i energiju gradu i nastaviti tako dalje, kako bismo još više povećali standard građana, istaknuo je kandidat za gradonačelnika.

Milijarda kuna

Predstavio je u kratkim crtama predizborni program, uz opasku da će se njihova predizborna kampanja temeljiti na konkretnim projektima, te da stoga na izborima očekuju apsolutnu pobjedu, tj. od 10 do 12 od ukupno 17 vijećnika.

– Puno je dosad napravljeno, ali još puno je toga pred nama. Nastavit ćemo ulagati u djecu – gradimo dva nova vrtića u Dračevcu i Varvarima, te nove škole u Žbandaju i Finidi, nastavit ćemo s izgradnjom kanalizacije i revitalizacijskom starogradske jezgre, gadimo stanove za mlade obitelji i deficitarne kadrove, unaprjeđujemo javni prijevoz za još bolju povezanost prigradskih naselja s centrom i stvaramo nove perspektive za razvoj jer privlačimo milijardu kuna novih investicija u privatnom sektoru, ukratko je kazao Peršurić smjernice iz programa.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email