NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Za učenike TUŠ Antona Štifanića održana fotografska radionica

učenicijpg
20.01.2023. 09:02; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Za učenike TUŠ Antona Štifanića održana fotografska radionica

U sklopu projekta zavičajne nastave Istro mila, smiješak molim! koji se ove godine provodi u našoj školi održana je 17.1.2023. fotografska radionica za 30-ak zainteresiranih učenika.

Voditelj radionice bio je profesionalni fotograf i vlasnik Foto studio Festivala u Labinu Rajko Boričić, čovjek bogatog fotografskog iskustva koje je počeo stjecati još tijekom školskih dana u SAD-u gdje je rođen i odrastao.
Učenici su imali priliku čuti zanimljive pojedinosti o povijesnom razvoju fotografije, predstavljeni su im razni modeli fotografskih aparata koji su se koristili i obilježili svijet fotografije počevši od 30-ih godina prošlog stoljeća pa sve do naših dana. Upoznati su s pojmovima analogne i digitalne fotografije, gledali su i analizirali fotografije snimljene fotografskim aparatom i mobitelom.

Čuli su pregršt savjeta i korisnih uputa za fotografiranje koje će ubrzo moći i primijeniti na fotografskom natječaju naše škole.

TUŠ

Print Friendly, PDF & Email