NEWS
VALAMAR-S-sezona

Za učenike 7. i 8. razreda Osnovne škole Poreč održana je fotoradionica i izrada kemograma

f8
12.11.2020. 18:54; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Za učenike 7. i 8. razreda Osnovne škole Poreč održana je fotoradionica i izrada kemograma

Sedmog i osmog studenoga održana je fotoradionica u suradnji sa Zlatom Medak i Predragom Bosnarom (Hrvatski fotosavez) i učenicima naše škole. Na radionici je sudjelovalo desetero djece, učenica petog, sedmog i osmog razreda. 

    Sudjelovale su Lara Poropat Luk (5. a), Renee Laković (5. a), Stela Kovačić (5. a), Zoe Bošnjak Simonić (5. a), Lena Pelaić (7. a), Nika Štetić (7. a), Lukrecija Skolan (8. a), Vita Kanjuh (8. b), Nina Zrnić (8. b) i Zoe Pašagić (8. b) te učiteljica/domaćin Marija Cvitković Nadenić.

Na radionici su učenici upoznati s fotografskom tehnikom, nakon toga su prionuli na posao, praktičan rad koji je uključivao izradu kemograma (izrada fotoslika na crno-bijelom fotopapiru pomoću razvijača i fiksira), doradu kemograma tonerom, a zatim kaširanje i pripremu za izložbu. Učeničke radove izložili smo u holu Škole.

     Sljedećeg dana učenicima je objašnjeno koliko je važna tehnička priprema za snimanje, a zatim su snimali digitalnim fotoaparatom na terenu u starom gradu, gdje su okom kamere pronalazili zanimljive motive. Na povratku smo fotografije analizirali i evaluirali.

Radionica je bila vrlo poučna, zabavna i kreativna. Upoznali smo se s (nama) novom tehnikom u obradi fotografije koja pruža bezbroj mogućnosti likovnog izražavanja. Suradnja je protekla u ugodnom opuštenom okruženju, na radost svih polaznika.

 

Marija Cvitković Nadenić, prof.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email