Za projekt uređenja groblja u Baderni odobreno 80 postotno sufinanciranje europskim sredstvima

Baderna (2)
15.04.2021. 21:23; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Za projekt uređenja groblja u Baderni odobreno 80 postotno sufinanciranje europskim sredstvima

U dvorani Spomen doma u Pazinu danas je dodijeljeno 11 Odluka LAG-a „Središnja Istra“ o odabiru projekata prijavljenih na natječaj za mjeru 2.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“.

Ukupno dodijeljena sredstva iz ove mjere iznose 1.432.227 kuna, a ukupna vrijednost svih odobrenih projekata, uz sufinanciranje iznosi 3.142.887 kuna.

Poreč je temeljem ove odluke dobio bespovratnih 128.720 kuna, gotovo 80 posto od ukupne vrijednosti projekta opremanja groblja u Baderni. Projektom će se proširiti opremljenost groblja, za pružanje kvalitetnije usluge prilikom posljednjih ispraćaja. Opremanje podrazumijeva nabavu pokretne imovine – od kontejnera za zemlju, klupe za eksterijer groblja, stolica za interijer mrtvačnice, kolica za prijevoz, te razglasnog sustava i vanjsku rasvjetu.

Odluku je za Grad Poreč-Parenzo od predsjednika LAG-a Renata Krulčića primio zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, te se zahvalio svima koji su projekt pripremali.

Inače, aktivnosti koje su se financirale natječajem morale su biti povezane sa ulaganjima u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Do sada je kroz četiri raspisana natječaja za mjere „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva“, „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje vrijednosti poljoprivrednih gospodarstva“ te “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“  korisnicima sa područja iz LAG sredstava dodijeljeno 8.426.854 kuna, a ukupna vrijednost projekata iznosi čak 14.744.165 kuna.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email