NEWS

Za Dan Općine Sv. Lovreč – proglašenje najboljih fotografija na temu ‘PRIVID – ILUZIJA’

KAFplakat
07.08.2018. 10:54; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Za Dan Općine Sv. Lovreč – proglašenje najboljih fotografija na temu ‘PRIVID – ILUZIJA’

Treću godinu zaredom, na Dan Općine Sv.Lovreč,  fotonatječaj ‘PhotoCity’ za 2018. godinu idući petak dobiva svoj epilog.

Ovo je osmo izdanje natječaja, koji se održava jednom godišnje, od 2011. godine. Na temu ‘iluzija / privid‘ 77 autorica i autora sa 222 fotografije konkurirali su na natječaj, u nadi da će upravo oni biti laureati ovogodišnjeg ciklusa.
Najuspješniji autor ili autorica bit će nagrađeni novčanom nagradom za 1. i 2. najbolju kreaciju, a samostalnom izložbom u Galeriji jedan autor čija je kolekcija od 3 fotografije najbolje odgovorila na zadanu temu.
Ovogodišnji žiri čine Manuel Paljuh, profesionalni fotograf iz Poreča, inače prvi mentor (učitelj) u klubu organizatora natječaja. 
Drugo ime dolazi iz Čakovca, prijateljskog kluba FK Čakovec, Petar Kovač, inače direktor jednog od najvećih međunarodnih foto-natječaja u zemlji.

Članovi žirija dobili su fotografije na pregled, bez informacija o autorima. Oni također ne znaju još i sad o kojim imenima je riječ! Imena dobitnika se do proglašenja drže u tajnosti, pa će biti zanimljivo saznati na samom mjestu o kome se radi.
Uz to, dužnost žirija bila je selektiranje najboljih fotografija iz natječaja u svrhu ostvarivanja izložbe postavom fotografija na zadanu temu i to njih 30-tak.

Vidimo se u Sv.Lovreču, na tradicionalnoj Lovrečevi, u Galeriji Placa u petak, 10.08.’18. u 20 sati !

Print Friendly, PDF & Email