NEWS
VALFRESCO S-170422

Willkommen in Hotel Albatros…

13.07.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Willkommen in Hotel Albatros…
779IMG_3168.jpg


Iako su svi rokovi "iscurili" najavljivani i prodavani hotel Albatros u Zelenoj laguni nije dovršen, a kako stvari izgledaju neće ni biti tako uskoro.

Optimistične najave bile su da će hotel biti svakako dovršen prije početka turističke sezone, pa se je hotel sa 4 zvjezdice i prodavao na osnovu računalnih vizualizacija. Međutim, stvarnost je pokazala da izvođač radova neće niti približno održati rokove, iako su djelatnici radili i po noći, te se je prve goste počelo seliti u obližnji hotel Istra. Problem pri tome je da su ti gosti, kao i oni poslije njih, platili i očekivali hotel sa 4 zvjezdice, a alternativa tome u objektima Plave lagune ne postoji. Prema informacijama koje imamo iz Lagune, hotel će možda biti otvoren u drugoj polovici kolovoza.

Jasno je da najveću štetu zbog toga trpi sama Plava laguna, ali i destinacija Poreč u cjelini.

Kao što su i sami Lagunini vanjski partneri primijetili prava je šteta što se nije razmišljalo da hotel radi cijelu godinu, da ga se poveže sa 50-ak metara udaljenim Intersport centrom i da se niti ovaj puta nije pristupilo izgradnji natkrivenog 50 metarskog bazena za kojeg postoje brojni upiti sportskih klubova iz Europe.

Hoće li nas uskoro okolne turističke destinacije kao što je Umag, Rovinj, okolina Pule, značajnije spustiti na ljestvici poželjnih turističkih destinacija upravo zbog toga što mi i dalje ne razvijamo cjelogodišnji turizam koji zahtjeva i drugačije vrste investicija u prateće sadržaje (wellness, fitness, bazeni, dvorane, …) ?

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email