NEWS
valfresco

Vrući aperol i vrući gin, istarske kobasice, sarma u burgeru, gira volta, kolač od mrkve, panettone…sve to i više na Adventu Poreč

1
05.12.2019. 09:20; Učitavanja: 613; Početna / Lifestyle / Zabava / Vrući aperol i vrući gin, istarske kobasice, sarma u burgeru, gira volta, kolač od mrkve, panettone…sve to i više na Adventu Poreč

Samo nas dan dijeli od početka najljepšeg adventa u Istri – Adventa Poreč. Osim užurbane pripreme i ukrašavanja parka, kućica i klizališta, ugostitelji na Adventu upravo dovršavaju i svoju eno-gastro ponudu, koja će ove godine svim posjetiteljima ponuditi brojne novitete.

Naravno, svakodnevno će u ponudi biti neizostavni klasici poput kuhanog bijelog i crnog vina, punča i kobasica u pecivu i fritulica, i to po promotivnim cijenama. Od ove zime, najpopularnije zimsko piće zasigurno će postati vrući aperol i vrući džin, a glad ćete moći utažiti klasičnim burgerom, ali i novitetima poput sarme u burgeru, pulled pork, gira volta … Bit će tu i istarskih kobasica u malvaziji ili u tortilji, ali i ostalih suhomesnatih narezaka, te omiljene blagdanske delicije – bakalaja na bijelo.

Osim fritulica i palačinki na razne načine, ove će godine posjetitelji porečkog Adventa moći uživati i u panteonu, kolaču od mrkve i modernoj štrudli od jabuka, kao i kolačima od none. Ne zaboravimo i već tradicionalne gastro manifestacije – Slatko jutro, na kojem se dijele besplatne fritulice, biskviti i sušeno voće umočeno u čokoladu, te Badnje jutro – tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima, uz besplatnu marendu za sve.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S