NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Obavljen tehnički pregled za vrtić i jaslice u Dračevcu – očekuje se otvorenje

1 (95)
27.02.2020. 08:44; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Obavljen tehnički pregled za vrtić i jaslice u Dračevcu – očekuje se otvorenje

Izgradnja i uređenje novog vrtića i jaslica u porečkom naselju Dračevac dovršena je, a kako bi vrtić mogao početi s radom u ponedjeljak, 2. ožujka 2020., obavljen je tehnički pregled. Uz stručne službe, na pregledu su sudjelovali i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik Mjesnog odbora Fuškulin Andrea Crevato, te pročelnik gradskog Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom Đulijano Petrović.

Podsjetimo, Gradu Poreču-Parenzo i Dječjem vrtiću Paperino prošle su godine odobrena bespovratna sredstva iz EZ fondova za izgradnju vrtića u Dračevcu. Ugovorena vrijednost radova iznosi 2.305.217 kuna bez PDV-a. Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz mjere 7., podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. odobreno je financiranje u iznosu od 80 posto ukupno prihvatljivih troškova. Izvođač radova je Rog d.o.o. iz Darde, nadzor je povjeren tvrtki Solidplus d.o.o. iz Poreča, a investitor je Dječji vrtić Paperino.

Stari, derutni objekt u centru naselja, nakon rekonstrukcije i proširenja, moći će primiti jednu jasličku i jednu vrtićku grupu što gradu Poreču, koji bilježi stalni pozitivni prirodni prirast i povećanje broja rođene djece, puno znači. Bruto površina postojećeg objekta od 224 kvadratna metra ovom se rekonstrukcijom i dogradnjom povećala za 96 kvadrata na ukupno 320 četvornih metara (285m2 neto).Uz svaku grupnu sobu smješten je sanitarni čvor i garderoba za djecu, a osim toga objekt ima i dvoranu za rekreaciju djece površine od 46 kvadrata, sanitarije za osoblje, servisnu prostoriju, tehničku prostoriju, spremište i ostale potrebne prostore.. 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email