NEWS
Pentola Porec S2 102020

Vrsarani na 4. Istrian kickboxing challengeru u Novigradu s medaljama

5 (21)
16.10.2019. 23:15; Učitavanja: 355; Početna / Novosti / Okolne općine / Vrsarani na 4. Istrian kickboxing challengeru u Novigradu s medaljama

Na 4. Istrian kickboxing challengeru u Novigradu koji je  organizirao Hrvatski kickboxing savez  i  Kickboxing  klub „Tomislav Gym“   nastupili su natjecatelji  iz  Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kickboxing klub Vrsar predstavljalo je  7 natjecatelja koji su nastupili u disciplinama point fighting i light contact: Romana Tia Mazić, Indi Košenina, Petar Matukina, Sven Rajić, Nikola Andrić, Emil Mujkić i Aleks Paulišić.

Emil Mujkić osvojio je dvije zlatne medalje. U kategoriji dječaci početnici do 32 kg finalnu borbu dobio je sa 6:0, a u kategoriji dječaci do 32 kg u finalu su se našli  Emil Mujkić i Nikola Andrić, obojica iz KBK Vrsar. Emil je pobijedio Nikolu Andrića  bodom razlike. Inače Nikola Andrić je aktualni državni prvak  na nedavno održanom prvenstvu u Omišu. Nikola je osvojio još jednu srebrnu medalju u kategoriji mlađi kadeti izgubivši od natjecatelja iz pulskog KBK „Lav“.

Indi Košenina nastupila je u disciplini point fighting, stariji kadeti, i na svom prvom natjecanju u disciplini za koju se nije spremala pobijedila je puno iskusniju i trofejniju natjecateljicu rezultatom 14:4. Indi se također može pohvaliti osvajanjem pehara za najbolju natjecateljicu čime je KBK Vrsar nastavio tradiciju da na svakom Istrian kickboxing challengeru ima najboljeg borca ili borkinju.

Za vrsarski klub je još značajno međusobno finale između Svena Rajića i Petra Matukine. Ovaj put spretniji i sretniji bio je Petar Matukina koji je pobijedio klupskog kolegu bodom razlike.

Debitant na ovom turniru Aleks Paulišić ostavio je dobar dojam boreći se protiv težeg i iskusnijeg protivnika u tehničkoj disciplini, mada je budućnost Aleksa u „tvrđim“ disciplinama.

Mala debitantica, djevojčica do 30 kg Romana Tia Mazić   izgubila je od teže i veće natjecateljice s kojom se susrela zbog spajanja kategorija. Vodeći u finalnoj borbi na kraju je izgubila rezultatom 7:6. Uz Aleksa i Indi,  Romina je jedna od najboljih debitantica kluba u povijesti. Unatoč neiskustvu odradila je jednu od najboljih debitantskih borbi turnira.

Za KBK Vrsar ovaj turnir poslužio je kao uvodni i kontrolni za nadolazeće jače turnire.

U poretku svih klubova koji su nastupili na turniru KBK Vrsar osvojio je pehar za  3. mjesto za najbolji tim smjestivši se tako ispod dva istarska i prijateljska  kluba: „Lav“  Pula i Budokai Labin.

Kako za  natjecatelje i članove KBK Vrsar,  tako i za ostale sudionike  bila je ovo, osim natjecanja, lijepa sportska priča.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email