NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Vrsarani očistili otok Sveti Juraj

10.04.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Vrsarani očistili otok Sveti Juraj
978GO131212.jpg

Prva ovogodišnja eko-akcija »Neka moja Istra blista« održana je protekle subote na vrsarskom otoku Sveti Juraj, biciklističkoj stazi prema Limskom kanalu te okolišu dječjeg vrtića. Organizatori, Turistička zajednica i Općina, zadovoljni su odazivom više od 200 sudionika, kako djece, tako i starijih, posebno umirovljenika. Osim onih najmlađih iz jaslica i vrtića sa svojim mamama i tatama, kao i učenika osnovne škole s nastavnicima, uređenju su se pridružili članovi sportskih društava i udruga, posebno Društva »Josip Broz Tito«, koji su prethodnu večer održali izbornu skupštinu.

Nezaobilaznu pomoć i ovoga su puta pružili radnici porečke Šumarije i komunalnog poduzeća Montraker.

Na otoku Sveti Juraj bilo je vrlo živo – učenici su skupljali travu i smeće što ih je more tijekom zime nanijelo na obalu. Stariji su zdušno krenuli u sječu grmlja, košnju trave, sakupljanje otpadaka. Naravno da se nije moglo zaobići ni branje šparoga, ali i divljeg luka i radiča.

Oni najmlađi bili su aktivni oko zgrade jaslica i dječjeg vrtića – kosila se trava, skupljali kamenčići s livade za igranje, ličila ograda i drvene igračke. Odgojiteljice su bile posebno zadovoljne jer se ove godine sakupilo najmanje kamenčića na livadi za igranje – niti za jednu kariolu. Svi su se poslije velikog posla okrijepili u pivnici Maistre – najprije oni mlađi ćevapčićima i roštiljem, a stariji s tri janjca na ražnju.

V. Medvedec, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email