Vrsar: Usvojene mjere zaštite od zaraznih bolesti

24.02.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Vrsar: Usvojene mjere zaštite od zaraznih bolesti

Uglavnom je ostao isti kao i prošlogodišnji, a ono što je najaktualnije glede eventualne zaraze od ptičje gripe jest da je u slučaju pojave uginulih ptica za njihovo zbrinjavanje zadužena Veterinarska ambulanta Poreč. Shodno tomu, članovi poglavarstva prethodno su usvojili odabir najboljeg ponuđača za obavljanje obavezne dezinsekcije, dezinfekcije i deratizacije te veterinarsko-higijeničarskih poslova na području općine tijekom ove godine. Dezinsekciju će za 40 tisuća kuna plus PDV obavljati djelatnici porečke veterinarske ambulante, a njima su povjereni i veterinarsko-higijeničarski poslovi za 24 tisuće kuna plus PDV.

Za održavanje javne rasvjete u ovoj godini najbolja ponuda je ona tvrtke Đusto iz Poreča, dok je Dekop iz Kaštelira imao najbolju ponudu za izvođenje manjih zemljanih, zidarskih i sličnih radova (u vrijednosti do 200 tisuća kuna) predviđenih komunalnim programom za ovu godinu.

Članovi poglavarstva donijeli su i zaključak o raspisivanju natječaja za zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta i za jedan poslovni prostor u Končarevoj ulici (bivša općina) za uredsko poslovanje.

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email