NEWS

Vrsar: Ostvarena četvrtina proračuna; komunalac u plusu

06.08.2006. 00:00; Učitavanja: 208; Početna / Novosti / Okolne općine / Vrsar: Ostvarena četvrtina proračuna; komunalac u plusu

Financijski izvještaj općinskog komunalnog poduzeća Montraker za prošlu godinu podnijela je u četvrtak vrsarskim vijećnicima voditeljica financija i računovodstva Nataša Radin-Trifunović. Montraker je lani ostvario 14,3 milijuna kuna prihoda, 19 posto više nego godinu prije. Brojka je narasla i na strani rashoda te iznosi 13,9 milijuna kuna, što je 21 posto više u odnosu na 2004. Sve radne jedinice poslovale su pozitivno, napose vrsarska i funtanjanska marina, koje su zajedno donijele gotovo 11 milijuna kuna.

Oporbena vijećnica Marija Liović je pitala je li u Montrakeru bilo novih zaduživanja u ovoj godini. Trifunović je odgovorila da poduzeće trenutno ima tri kredita u Hypo banci te jedan u Zagrebačkoj; zaduživanja u tekućoj godini nije bilo niti su planirana, već se pregovara s bankama o smanjenju kamate. Član Uprave Montrakera Armido Gerometta izvijestio je vijećnike da su povjerenici Ministarstva nedavno obišli marinu u Funtani, pri čemu je ona klasificirana kao marina druge kategorije. Za ulazak u najvišu klasu nedostajao je jedino protupožarni čamac. Radi usporedbe, Gerometta je naveo da marine u Vrsaru i Novigradu spadaju u treću kategoriju.

S deset glasova za i tri suzdržana usvojen je izvještaj o ostvarenju proračuna u prvih šest mjeseci tekuće godine, koji je prethodno po stavkama obrazložio općinski pročelnik Slobodan Vugrinec. U prvom polugodištu prihodovano je 7,26 milijuna kuna, četvrtina ukupno planiranog. Stanje nije iznenađujuće, budući da se vrsarski prihodi uvelike vežu za turističku sezonu i ostvaruju u drugom dijelu godine. Rashodi su bili nešto veći, 7,46 milijuna, a razliku je lako pokrio višak iz prethodnih godina od 3,4 milijuna kuna, mahom namjenskih sredstava.

M.Dodić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email