Vrsar: Općinski prostorni plan na javnom uvidu

14.12.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Vrsar: Općinski prostorni plan na javnom uvidu

Plan je izradio Zavod za urbanizam i prostorno planiranje pri zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu, a predstavila ga je arhitektica Vlasta Gortan, šefica odsjeka u općinskoj upravi. Konačnoj verziji ovog prijedloga prethodilo je nekoliko sastanaka s izrađivačem nakon kojih je plan dorađivan. Opsežan materijal s kartografskim prikazima bit će na javnom uvidu kako bi se prije donošenja finalne verzije uzele u obzir primjedbe i sugestije građana.

Zainteresirani će za proučavanje plana imati trideset dana, počevši s 22. prosinca, između 8 i 15 sati, u zgradi Općine te prostorijama funtanjanskog Mjesnog odbora.

Zadaća prostornog plana je utvrditi namjenu pojedinih zona, a mora biti usklađen sa županijskim planom. Ograničavajući faktor je i uredba ministarstva o zaštićenom obalnom pojasu širine jednog kilometra, budući da pod njega potpada znatna površina ove općine.

Proizvođaču ugostiteljske opreme dat će se u zakup 800 kvadratnih metara poslovnog prostora u bivšem Neonu, dok će tvrtka za servis i prodaju audio i video opreme uskoro useliti u Dalmatinsku ulicu (u svlačionice). Općinska uprava osuvremenit će i svoju računalnu opremu nabavkom osobnog i prijenosnog računala s potrebnim softverom te projektora, prijenosnog platna i skenera.

M. D., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email