NEWS

Vrsar: Montraker u plusu

01.08.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Vrsar: Montraker u plusu

Ukupno je Montraker prihodovao 14,3 milijuna kuna, 19 posto više nego u pretprošloj godini. Rashodi su lani iznosili 13,9 milijuna, što je za 21 posto više u odnosu na godinu ranije. Udio vrsarske marine u rashodima iznosio je oko 47,5 posto, na upravu i održavanje otišlo je po 15,2 posto, dok su radne jedinice groblje i parkiralište zajedno potrošile oko tri posto ukupnih sredstava. Prije tri godine izgrađena marina u Funtani sudjelovala je u rashodima s 19,1 posto.

Vrsarska marina lani je prihodovala 7,63 milijuna, većim dijelom od godišnjih i dnevnih vezova. Funtanjanska marina inkasirala je 3,14 milijuna kuna, čak 125 posto više nego 2004. godine.

Načelnik Franko Štifanić napomenuo je da Montraker posljednjih nekoliko godina uvelike investira, te posebno spomenuo marinu u Funtani. »Sve jedinice posluju pozitivno, a trend rasta očekujemo i ubuduće«, rekao je Štifanić.

Boris Šverko komentirao je da Montraker ne bi smio imati dobit, a bilo je riječi i o visokim premijama koje poduzeće izdvaja za osiguranje jahti. Rečeno je međutim da su one nužne s obzirom na veliku vrijednost jahti koje se nalaze u marinama.

Montraker je lani zapošljavao 47 radnika, od čega trinaest sezonaca

M.D., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email