NEWS

Vrijeme je asfaltiranja – asfaltira se na Stanciji Vergotini, u Gulićima i Mihelićima, a uskoro i na Finidi

Gulići
09.03.2022. 18:37; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Vrijeme je asfaltiranja – asfaltira se na Stanciji Vergotini, u Gulićima i Mihelićima, a uskoro i na Finidi

Nastavljaju se radovi asfaltiranja i uređenja prometnica, nogostupa i parkirališta po mjesnim odborima Grada Poreča-Parenzo.
Radovi se odvijaju na nekoliko lokacija, a obišli su ih danas gradonačelnik Loris Peršurić, skupa s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom.

Asfaltiranje se vrši u naselju Stancija Vergotini u mjesnom odboru Mate Balota, gdje se asfaltni zastor postavlja nakon prve faze u kojoj je izgrađena podzemna infrastruktura. Ukupna duljina prometnica na kojima se izvode radovi iznosi 390 metara duljine i 4,5 metara širine. Infrastruktura obuhvaća mrežu za javnu rasvjetu koju je izveo Grad Poreč-Parenzo, te priključke građevinskih parcela na vodovodnu mrežu koje je izvršio Istarski vodovod Buzet d.o.o, na kanalizacijsku mrežu koje je napravila Odvodnja Poreč d.o.o.o, te na elektroenergetsku mrežu koje je izveo HEP d.d..
Nakon završetka radova na postavljanju komunalne infrastrukture pripremljen je donji sloj prometnice, te nakon postavljanja asfaltnog zastora slijedi uređenje bankina i označavanje signalizacijom. I ovaj je zahvat još jedan nastavak zajedničke koordinacije svih dionika u komunalnom opremanju, koji omogućava bolje i temeljitije izvođenje radova, bez potrebe za naknadnim intervencijama, koja se već pokazala uspješnom, a nastojat će se prakticirati i ubuduće.

Asfaltiranje je izvršeno i u Lindarskoj ulici u naselju Gulići, u MO Veli Maj. Asfaltirana je prometnica prema kućnim brojevima 62 i 64, u ukupnoj dužini 150 i širini 5 metara.

Novi asfalt postavljen je i u naselju Mihelići u MO Žbandaj. Asfaltirana je prometnica prema kućnim brojevima 18, 19 i 20, u duljini 145 i širini 4,5 metara.

U fazi pripreme za asfaltiranje je i pristupna prometnica i nogostup prema objektima u naselju Finida u ulici 43. istarske divizije, prema kućnim brojevima 60A, 58a i 58b, u duljini 40 metara.

Asfaltiranja po porečkim naseljima nastavit će se i u narednom razdoblju sukladno iskazanim potrebama i planovima mjesnih odbora.

 

V.V.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email