Vlada: Istraga vodi i do nekih članova oporbe (24 sata)

17.06.2007. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Vlada: Istraga vodi i do nekih članova oporbe (24 sata)

Piše: R.Bilešić, H.Merdanović (24 sata)

Umjesto da nas oporba kritizira, trebali bi nam čestitati jer smo jučerašnjim uhićenjima stali na kraj nekim malverzacijama još iz doba oporbene Vlade. Međutim, opravdano je da se boje, rekao je jučer Ivo Sanader, a sličnu je izjavu ponovio i potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Prema Polančecovu mišljenju, moguće je da istraga dođe i do nekih oporbenih političara, no nije želio precizirati o kome je riječ. Od oporbenih političara privatizaciji najbliži bili su bivši predsjednik HFP-a Hrvoje Vojković i bivši potpredsjednik oporbene Vlade Slavko Linić.

– Ti koji traže političku odgovornost ove Vlade, zaboravljaju na svoju političku odgovornost jer mnogi među njima zbog sramotne privatizacije Riječke banke i 3. maja uopće ne bi smjeli izaći na ulicu – kritičan je bio Polančec.

– Podržavam ovu akciju jer se ova Vlada bori protiv mita i korupcije. Ako se tijekom istrage pokaže da je neka privatizacija bila sumnjiva, poništiti ćemo je i tvrtke vratiti državi, a mito i korupcija nemju veze sa strankama – rekao je Sanader.

S druge strane, oporba uopće nije imala riječi hvale za veliku Vladinu akciju. Smatraju da su ministri koji sjede u Upravnom odboru morali znati što se događa i da su malverzacije trebali spriječiti mnogo ranije. Stoga su HNS-ovci najavili da će zatražiti ostavku Sanadera, a HSS-ovci i SDP-ovci tražili su da istraga ne stane na uhićenju trojca, nego da se javno prokažu akteri afere.

POREČKI GRADONAČELNIK NA RAZGOVORU S POLICIJOM

Istražitelji su jučer razgovarali s aktualnim porečkim gradonačelnikom Edijem Štifanićem. Zanimaju ih upravo mogući mutni poslovi u svezi zemljišta i vrijednih nekretnina u Istri, a bode u oči i činjenica da je Grad Poreč prije mjesec dana kao najlošiji ponuđač uspio dobiti više od 200.000 četvornih metara atraktivnog zemljišta iako se na isti natječaj HFP-a javila i porečka tvrtka TIM 90, koja je imala za 10 milijuna kuna bolju ponudu.

Print Friendly, PDF & Email