NEWS
valfresco

Više od dvije tisuće gostiju u petak na Ribarskoj fešti u Funtani

IMG-05d2b2507e037b7ba280649fbf13a55c-V
17.06.2018. 18:51; Učitavanja: 372; Početna / Lifestyle / Zabava / Više od dvije tisuće gostiju u petak na Ribarskoj fešti u Funtani

Na ribarskoj fešti u Funtani širio se miris ribljih specijaliteta s brojnih štandova s kojih su funtanjanski ribari i domaći ugostitelji nudili široki asortiman morskih delicija.

Kako nam je rekla direktorica Turističke zajednice Funtana Ana Milohanović Čehić, koja je organizator ovog kulinarsko-zabavnog događaja, određen je strogi režim kulinarske ponude u kojoj se smije nuditi isključivo riba i morski plodovi, a na štandovima je njihov asortiman mogao zadovoljiti i najveće gurmane.

Bilo je tu svih vrsta ribe, od sardela, brancina, orada do škampi, kozica, ribljeg brodeta s palentom, rakova itd. Sve je to bilo popraćeno izvrsnom domaćom malvazijom i teranom.

Odaziv gostiju na sve ove događaje kojih u toku ljeta ima osam je oduvijek bio velik, pa tako i na ovom, drugom po redu, koji je privukao više od dvije tisuće gostiju. Gosti iz autokampova, hotelskih naselja i privatnih apartmana uživali su u pravom ribarskom ugođaju kojeg će zasigurno dugo nositi u sjećanju.
A njih je bilo iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije, Nizozemske, ali i mnogo domaćih gostiju. Oni sretnici koji su došli u ranim poslijepodnevnim satima uspjeli su uhvatiti stol, dok su drugi strpljivo čekali da se koji stol oslobodi.
A jedne i druge zabavljao je s aktualnim ili evergreen numerama Funbox Band. Najveći interes zabavnog dijela ipak su privukli Vodnjanci i njihov folklorni ansambl Balun, koji je goste proveo kroz pjesme i plesove svih hrvatskih pokrajina, za što su bili nagrađeni pravim ovacijama. Vrhunac ribarske fešte bio je kada su se u plesovima Balunu pridružili i sami gosti.

(S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre)

Ribarska fešta Funtana 15062018

Ribarska fešta Funtana 15/6/2018

Publiée par Funtana Tourist Board sur vendredi 15 juin 2018

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email