NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Više od 770 djece u porečkim vrtićima i jaslicama, upisano 50 djece više nego lani

2023-09-07_09h11_31
07.09.2023. 09:13; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Više od 770 djece u porečkim vrtićima i jaslicama, upisano 50 djece više nego lani

Prvi dan rujna tradicionalno obilježava i početak pedagoške godine za djecu u vrtićima i jaslicama, pa je tako ove godine u dva gradska i dva privatna vrtića u Poreču krenulo više od 770 djece, što je porast za više od 50 djece u odnosu na lani.

Kako napominju iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Poreča, zbog velikog broja djece i pozitivnih demografskih kretanja, jedan od prioriteta je ulaganje u jaslice i vrtiće kako bi se odgovorilo na potrebe porečkih obitelji.

Tako su u protekle tri godine otvorene nove jaslice i vrtići u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju uređene su nove prostorije u Varvarima i Baderni. Ove su godine uređene nove prostorije tijekom energetske obnove Gornjeg vrtića, kao i nove skupine u vrtiću u Žbandaju, a kroz suradnju s Valamarom osigurani su i prostori u Piniji u Špadićima. Napominju kako proces upisa u jaslice i vrtiće ostaje trajno otvoren tijekom cijele godine, te se sve prijave razmatraju po primitku, a i djeca upisuju u predškolsku ustanovu.

Iz Odjela dodaju kako je u tijeku i nabava za izgradnju vrtića u Novoj Vasi i Varvarima za ukupno 300 djece. Gradu Poreču su za izgradnju vrtića u Varvarima odobrena i europska sredstva, a otvaranje ponuda održat će se sredinom rujna, dok bi izgradnja krenula do kraja ove godine.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email