NEWS
Ljekarna

Izvrstan četrnaesti Porečki Delfin – novi rekord staze Roka Čopca 58:30 !

20130907_093513
07.09.2013. 20:26; ; Početna / Slider / Izvrstan četrnaesti Porečki Delfin – novi rekord staze Roka Čopca 58:30 !

Međunarodni sporstko-rekreativni plivački maraton Porečki Delfin održan  je po četrnaesti puta ove subote u Poreču sa startom i ciljem na plaži Borik ispod hotela Zagreb i Pical.

Jedinstveni plivački maraton s ove strane Jadrana svake godine okuplja stotine plivača rekreativaca, obitelji s djecom, mlade i stare, a sve je popularniji među našim gostima iz Mađarske, Zagreba, Dalmacije, Srbije, Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije…. pa je tako i ove godine  u rekreativnom dijelu plivačkog maratona učestvovalo nešto više od 1000 plivača najrazličitijih dobnih skupina. Osim rekreativnog dijela od samog početka, dakle od 1999. godine, na Porečkom Delfinu je i CroCup maraton, pretposljednji u CroCup seriji, na kojem je ove godine učestvovalo 117 plivačica i plivača.

U tom natjecateljskom dijelu svoju ovogodišnju dominaciju potvrdili su plivačice i plivači iz KDP Split, pa je tako prvi u cilju uplivao Roko Čopac (58:30) što je novi rekord Delfina otkada se održava na Boriku ! Iza njega u cilj su uplivali Duje Milan (58:32) i Ivan Šitić (58:33). U ženskoj konkurenciji očekivano je bila najbrža Karla Šitić s vremenom 1:02:14 ispred klupske kolegice Dine Levačić (1:05:22) i Jelene Ječanski (1:05:27) iz Swimm Star Bečej (Srbija).
Od istarskih plivača najbrži je bio Danijel Čitar iz KDPSR Poreč s vremenom 1:05:30 (o takmičarskom dijelu Delfina pisat ćemo u drugom članku).

Porečki Delfin – festival na moru, zajedničkim snagama organiziraju Turistička zajednica Grada Poreča i Klub za daljinsko plivanje Poreč uz pomoć  Grada Poreča, Usluge Poreč i Lučke Uprave već četrnaestu godinu za redom. Delfin je upravo kroz uspješnu suradnju i dalje ostao najmasovniji plivački maraton na Jadranu, zaštitni znak rekreativnog plivanja na našem području.
Porečki Delfin ove su godine prigodno otvorili gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić i župan Istarske županije Valter Flego .

Plivanje za svakoga osnovni je moto eventa na kojem svatko može plivati kako želi i može,  krenuti u more bilo kada od 9,30 do 15,00 i izaći na 1500, 3000 ili 5000 metara uz lijepo vrijeme i toplo more dobitna je kombinacija i atrakcija koja privlači u Poreč više od 2000 ljudi svakog početka rujna.

Sudjelovanje u preplivavanju maratona  na 5 kilometara ili u skraćenoj verziji na 1,5 odnosno 3 kilometara, brojnih stranaca, a njih 500-tinjak bilo je iz Mađarske, koji su posebno zbog ‘Porečkog Delfina’ doputovali u Poreč, te gostiju iz susjednih zemalja i drugih krajeva Hrvatke, potvrđuje činjenicu da je plivački maraton uz sportsku disciplinu postao i odličan medij, posebno u smiraju glavne sezone, za promociju porečkog turizma.

Dodatak odličnim uvjetima za plivanje i organizaciji manifestacije, bila je i odlična komunikacija moderatora plivačkog okupljanja u Peškeri Tina Modrića sa sudionicima plivanja i brojnim ‘navijačima’ koji su na plaži hotela Pical i Zagreb sa svojih ležaljka pratili natjecanje.

Besprijekorno vrijeme, bonaca na moru do podneva kada je počeo puhati lagani maestral, bili su idealni uvjeti za plivanje rekreativaca i stotinjak natjecatelja koji su skupljali bodove za Cro cup u daljinskom plivanju.

Doviđenja  slijedeće godine u još boljem izdanju Porečkog Delfina, poručju organizatori !

 

Rezultati Cro-Cup Porečki Delfin 7.9.2013.

foto: E. Žužić, J. Prekalj (Glas Istre) , D. Maul (ipress.hr)

Print Friendly, PDF & Email