NEWS
valfresco

Višnjan: Prirez »podebljan« s jedan na pet posto

12.12.2006. 00:00; Učitavanja: 65; Početna / Novosti / Okolne općine / Višnjan: Prirez »podebljan« s jedan na pet posto

Po riječima predsjednika vijeća Petera Polettija, tim bi se povećanjem godišnje u općinski proračun trebalo sliti dodatnih 100 tisuća kuna. Stručne službe Općine napravile su i simulaciju novog prireza, koju su prezentirale vijeću. Po toj simulaciji osobe s mjesečnim dohotkom od oko pet tisuća kuna trebale bi temeljem prireza mjesečno za općinski proračun izdvajati 15-ak kuna više, a oni s dohotkom od otprilike devet tisuća kuna oko 45 kuna mjesečno.

Povećanje prireza nisu podržali oporbeni vijećnici IDS-a. Nevija Poropat je navela da se protive dodatnom opterećenju ionako malih plaća mještana. Ivan Sinožić je pitao hoće li se na taj način prikupljena dodatna sredstva namjenski utrošiti ili će poslužiti samo da bi se popunio proračun. Izrazio je mišljenje da bi se trebala provesti studija kako ljudi u općini uopće žive.

Načelnik Angelo Mattich je naveo da je Višnjan općina u razvoju i da joj za brojne projekte trebaju sredstva. Istaknuo je da je za očekivati nezadovoljstvo građana uvođenjem većeg nameta na dohodak, no tih 100-tinjak tisuća kuna koji se na ovaj način planiraju prikupiti građanima će se vratiti u vidu novih vrijednosti jer se kompletan iznos namjerava uložiti u komunalnu infrastrukturu.

K.Klarić

Print Friendly, PDF & Email