NEWS

Višnjan: Kupiti vagu da inspektor ne zatvori stočni sajam

17.03.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Višnjan: Kupiti vagu da inspektor ne zatvori stočni sajam

Molbi Osnovne škole Jože Šurana za sufinanciranje nekoliko smotri i natjecanja udovoljit će se uplatom 8.000 kuna, a preostali iznos definirat će se općinskim programom javnih potreba u školstvu.

U kraćoj raspravi izraženo je nezadovoljstvo tekstom o Višnjanu, koji bi trebao biti u monografiji gradova i općina Republike Hrvatske nakladničko-trgovačkog društva Mato Lovrak iz Zagreba.

Rokovi su kratki, tekst obiluje greškama i nedostacima, pa je zaključeno da ga obradi mr. Marino Baldini. Općina ne može udovoljiti zahtjevu domaće tvrtke Elstar da kroz najamninu »prebije« troškove za kanalizaciju, budući da se radi o izgradnji novog dijela kanalizacijskog ogranka, a ne o sanaciji. Što se tiče odvajanja njihovog ugostiteljskog objekta od susjeda, to će uskoro odrediti sudski vještak.

Srednjoj školi Mate Balote iz Poreča kupit će se jedan pisač u vrijednosti do tisuću kuna, kao pomoć u obnavljanju statusa eko-škole, a molbi Joze Zeca za ucrtavanje puta kod zaobilaznice Općina ne može udovoljiti jer je riječ o privatnoj parceli, pa se Zec treba dogovoriti s vlasnicima susjednih terena.

Članovi Poglavarstva raspravljali su i o nalazu veterinarskog inspektora na ovdašnjem stočnom sajmu. Utvrđeno je da nema stočne vage ni istovarne rampe za stoku pa je zaključeno da Općina putem svog komunalnog poduzeća kupi jednu polovnu vagu kapaciteta do 500 kilograma te dade izraditi istovarnu rampu, da se ne bi doveli u situaciju da inspektor zatvori stočni sajam.

Rasprava se povela i o još jednom inspekcijskom nalazu: viša inspektorica zaštite okoliša Eudjenija Besu naredila je domaćoj tvrtki Auto otpad Schmidt, nakon anonimne dojave, da ukloni oko 300 starih vozila i olupina te ostali metalni otpad s parcele uz cestu između sela Vranići i Ritošin Brig, budući da ova lokacija nije namijenjena za tu djelatnost. Općinski Odbor za prostorno planiranje, komunalni sustav i upravljanje nekretninama, unatoč tomu, prije dvije godine dao je suglasnost za odlaganje olupina. Vlasnik tvrtke dao je zahtjev za lokaciju u novoj poduzetničkoj zoni pa će Općina zatražiti od resorne inspekcije da bude susretljiva još neko vrijeme, dok poduzetnička zona ne profunkcionira.

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email