NEWS
Ljeto u Funtani

VINISTRA: zelene površine, parkiranje ….

30.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / VINISTRA: zelene površine, parkiranje ….
444PICT2180.JPG

Svakako Poreču treba svaka sajamska priredba, a posebno one koje su već postale tradicionalne.

Vinistra je najveći sajam vina u Hrvatskoj, i apsolutno je poželjno da ostane u našem gradu. No, grad Poreč trebao bi slijediti razvoj tih sajmova, a ne da se od broja 1 Vinistre pa do broja 12 sajam održava na istoj površini, sa istim brojem parkirnih "mjesta" itd…

Većina sajmova je preselila u Zelenu lagunu, što za grad kao destinaciju apsolutno nije dobro, a posebno ne bi bilo dobro da se i Vinistra preseli, jer se održava oko prvomajskih praznika, uklapa se u proslavu oslobođenja grada i znatno nadopunjuje turističku ponudu brojnim posjetiteljima našeg grada u tom razdoblju.

Spomenimo i zanimljivu "usklađenost" mjesnog odbora kao direktnog građanskog "zastupnika" i gradskih organa. Naime, još ove zime ograđene su zelene površine ispred SRC Veli Jože, ali se je za Vinistru hitno moralo skinuti ogradu sa jedne takve površine i smjestiti na nju poljoprivredne strojeve ugledne tvrke iz Buzeta. I čemu je onda sve mjesece unatrag trebalo štiti zeleniš ???

Nadamo se da će buduća vlast, pa bila ona i sadašnja, u slijedećem mandatu konačno pripremiti prostore da Poreč ostane i sajamski grad, ali da zbog toga ne moraju ispaštati sportaši koji za vrijeme sajmova nemaju uvjete treniranja, i da nam posjetitelji sajmova imaju gdje ostaviti svoje konjiće, kad već moraju biti "odmah uz sajam".

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email