NEWS

Vinistra u dvorani Žatika, afterparty se nastavlja u ugostiteljskim objektima u gradu

Vinistra2019_2dan_dvorana
06.05.2022. 09:16; ; Početna / Gospodarstvo / Vinistra u dvorani Žatika, afterparty se nastavlja u ugostiteljskim objektima u gradu

Poreč je ovoga vikenda opet epicentar regije za ljubitelje vina i svega vezanog u vinski svijet jer se u dvoranu Žatika vratio sajam Vinistra, u svom 28. izdanju. Nakon dobrih turističkih brojki za uskršnji i nakon toga prvomajski vikend, koji su nadmašili čak i najbolja predviđanja i predstojeći se vikend u gradu očekuje povećani broj turista i posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske.

Vinoljupci će od 6. do 8. svibnja u Žatiki imati prilike obići na 3.500 metara kvadratnih štandove gdje će svoje proizvode izložiti više od 110 izlagača, od čega 80 vinara. Kako ističu organizatori iz udruge vinara i vinogradara Istre Vinistra, interes izlagača nikad nije bio veći, vjerojatno i zato što su se nakon dvije restrikcijske godine svi zaželjeli druženja s poslovnim partnerima i ljubiteljima vina. Vinistra svoja vrata otvara danas, 06. svibnja u 13 sati prigodnom svečanošću, a za vikend sajam se otvara u 11 sati. Svakoga dana sajam ostaje otvoren do 19 sati.

 Nakon sajma, posjetitelji se mogu spustiti do centra Poreča gdje zabavu i degustaciju mogu nastaviti u nekom od brojnih porečkih restorana, barova i ugostiteljskih objekta na rivi ili starom gradu, koji će uz posebno istaknuti logo Vinistre nuditi neki piće dobrodošlice, a neki i prigodne menije.

-Rekao bih da je Vinistra za Poreč, ali i Hrvatsku puno više od sajma vina i vinarske opreme – ona je kroz sve svoje godine djelovanja brendirala i Istru, i malvaziju, i Poreč kao mjesto susreta najboljih vinara. Drago mi je što se vratila u Žatiku i što ćemo sigurno imati prilike uživati u jednom od dobrih izdanja Vinistre, zaključio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Cijena ulaznice je 150 kuna, uz još 50 kuna povratne kaucije za staklenu čašu. Ulaznica uključuje narukvicu i vaučer u vrijednosti od 30 kuna kojeg možete iskoristiti u pop-up Vinistrinoj vinoteci u sklopu dvorane Žatika. Cijena trodnevne ulaznice iznosi 350 kuna, a uz nju ćete dobiti vaučer u vrijednosti 90 kuna. U petak je izložba otvorena od 13 do 19 sati, a u subotu i nedjelju od 11 do 19 sati.

 

Print Friendly, PDF & Email