NEWS
HALF MARATON S

Vikend na Adventu Poreč: Slatko jutro, festival Veseli glasi-Voci allegre, nastup Techno Vikingsa i Big wave banda, dječje predstave

Advent Porec3 (1)
13.12.2019. 11:54; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Vikend na Adventu Poreč: Slatko jutro, festival Veseli glasi-Voci allegre, nastup Techno Vikingsa i Big wave banda, dječje predstave

Usprkos nepovoljnim vremenskim prilikama i promjenama u programu, Advent Poreč veselo korača naprijed i ovaj vikend donosi mnoštvo događanja za sve generacije. Subotnje jutro već tradicionalno počinje u slatkom tonu, kad će se održati besplatna degustacija čokoladnih i božićnih slastica Slatko jutro. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti mnoštvo slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća koje će pripremiti učenici Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, a besplatna degustacija počinje u 10 sati. Uz degustaciju, nastup će održati Porečki delfini. Za najmlađe je organizirana i predstava „Djed Božićnjak u Istri“ udruge Birikina, s početkom u 11 sati. Udruga MOT08 će u porečkom kazalištu održati plesnu predstavu „Čarolija božićne noći“ s početkom u 15 sati, a za sve one koji iz nekog razloga neće stići do Trga Matije Gupca u jutarnjim satima, u 18 sati održat će se dječja predstava “Klaun Martiniuss Cirkus“, dok će u porečkom kinu igrati drugi nastavak filma Snježno kraljevstvo i Black Christmas.

Što se tiče koncertnog dijela programa, koncert Opće opasnosti koji se trebao održati 13. prosinca prebačen je na 4. siječnja, ali će u subotu na Adventu nastupiti Big wave. U nedjelju će se na Trgu Matije Gupca održati 19. dječji festival Veseli glasi – Voci allegre, na kojem će nastupiti 18 mladih pjevačica i pjevača iz porečkih osnovnih škola. Nakon festivala, na scenu stupaju Techno Vikingsi.

Porečka župa i Advent Poreč organiziraju prigodan program pokraj adventskog vijenca i paljenje treće adventske svijeće u nedjelju u 17 sati, uz blagoslov i obraćanje svećenika. Program obilježavanja adventske nedjelje organizirat će se svake nedjelje, sve do Božića.

Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč, a svakoga će oduševiti klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa, do 6. siječnja. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Dodatno, organizirana i besplatna škola klizanja, a cijelo će vrijeme na klizalištu biti prisutni i treneri koji će biti zaduženi za sigurnost posjetitelja, ali i za odličnu zabavu na ledu.

Na Advent Poreč možete i besplatnim vlakićem, koji će prometovati svakog petka, subote i nedjelje od 15 do 20 sati, te dodatno na Badnjak i Staru godinu od 9 do 13 sati. Stanice vlakića su Tržnica Poreč-Advent Poreč.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

 

Oznake:
Advent Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email