NEWS

Vijećnici pitaju – 3

03.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Vijećnici pitaju – 3
892243.jpg

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća Poreča, pitanje je postavio i Duško Kišberi:
1. Što je sa Savjetom mladih, kada se misli raspisati izbore ?
2. "Porto Busola", kada će se realizirati projekt, te da li se ukidaju postojeće lokacije za Beach barove ?

Gradonačelnik Edi Štifanić je rekao: " Mi smo jedan od rijetkih gradova i općina koji su osnovali Vijeće mladih, a moj je prijedlog da to Vijeće mladih potvrdimo kao Savjet mladih".
Duško Kišberi je nakon odgovora upozorio na činjenicu da Vijeće mladih biraju mladi, a da Savjet mladih nakon izbora imenuje predstavničko tijelo. Vijeće mladih ima i veći broj članova, za Savjet mladih je propisano da ga čini 9 članova.

Vijećnik Marijan Filipović je pitao što je sa odgovorom na njegovo pitanje o parkiralištu, nisam ga vidio ni na klupi, ni ispod klupe ?
1. Na stancija Garbina raste neprepoznatljiva ogromna građevina, ista situacija uz cestu Nova Vas – Gedići, da li ti objekti imaju građevinsku dozvolu ?
2. Kako rade inspekcije ?
3. Tražim ponovno informaciju o Facinki, zoni Bujići-Žbandaj, koliko je zarađeno novca ?
Gradonačelnik je rekao sljedeće: " Komunalni redari su podnijeli nekoliko ( mislim 7 ) prijava Građevinskoj inspekciji. Krenuli smo u velike investicije i bitno je da prihodi budu redoviti. Sutra potpisujemo Ugovore sa pravnim subjektima za parcele u zoni Bujići-Žbandaj ( 28. ožujka 2008.g.) koje su prošle 1. natječaj. Dobili smo 23 prijave na natječaj, 7 ih je prošlo, a 16 prijavljenih nije imalo potrebnu dokumentaciju. Za Facinku je u tijeku 2. natječaj".

R.V.A.

Print Friendly, PDF & Email