NEWS
HALF MARATON S

Vijećnička pitanja koja su postavile VIJEĆNICE i VIJEĆNICI IDS-a na 22. Sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča, 30.11.2023.

406651560_872319351563357_2975224869015269199_n
foto: Radio Centar screen
30.11.2023. 22:58; ; Početna / Politika / Vijećnička pitanja koja su postavile VIJEĆNICE i VIJEĆNICI IDS-a na 22. Sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča, 30.11.2023.

POTPREDSJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA NENSI BEATO BATURIĆ (IDS-DDI)

1.Imam saznanja da se sprovode pregovori oko promjene uvjeta kod više kategorija zaposlenih u odgojno-obrazovnim ustanovama te molim pročelnicu Vesnu Kordić da mi odgovori na ptanje i reče nešto više o tome.

2.Vjerujem da je o ovoj problematici već bilo govora na ovome vijeću, a i mediji često o tome pišu. Radi se o zgradi Lučke kapetanijei njezinom izgledu. Naime sama fasada je poprilično oronula, a možda je i opasna za prolaznike. Zanima me da li se nešto pokrenulo ili se planira za navedenu zgradu.

EUGEN STANISSA (IDS-DDI)

1.Krajem 2020. godine u Hrvatskom Saboru, prigodom donošenja proračuna za 2021., prihvaćen je amandman koji je Klub IDS-a predložio, a na prijedlog Grada Poreča – Parenzo, da država izdvoji 10 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade Policijske postaje Poreč-Parenzo. Radi se o zgradi koja je u vlasništvu države, a koristi ju policija i kojoj je stvarno već godinama prijeko potrebna obnova. Budući da je prošlo skoro tri godine, a zgrada je svakim danom u sve lošijem stanju i nema naznaka da bi radovi mogli uskoro početi, pitam Gradonačelnika da li ima ikakvih saznanja kada Ministarstvo unutarnjih poslova planira krenuti s rekonstrukcijom zgrade? Da li postoji neka druga opcija? Da li možda planiraju izgraditi novu postaju izvan grada? Da je ova zgrada u vlasništvu Grada Poreča-Parenzo sigurno bi već bila obnovljena. Imamo puno primjera da bi tome tako bilo: obnovljene zgrade po okolnim naseljima, stare škole, društveni domovi, osvježene zgrade u starogradskoj jezgri koje su dobile novi sjaj ili zadnji primjer zahtjevne obnove zgrade pod zaštitom konzervatorskog odjela: zgrada„gornjeg vrtića“.

Molim stoga gradonačelnika da malo detaljnije odgovori na ovo pitanje.

AZRA BROĐANAC (IDS-DDI)

Cesta Basarinka-Červar Porat pod upravom županijskih cesta, no zanima me da li je u planu sanacija te dionice u skorije vrijeme?

GORDANA ŠUŠLJIK (IDS-DDI)

  1. Nedavno smo mogli pročitati vijest da je potpisan ugovor za početak izgradnje novog vrtića u Varvarima za koje se dobilo 1,5 milijun bespovratnih sredstava, koristim priliku da pohvalim sve koji su radili na tom projektu- zanima me kad bi se krenulo u realizaciju izgradnje vrtića te kada s očekuje da će vrtić krenuti sa radom?
  1. Nadovezujem se na prethodno pitanje, s obzirom da će s dolaskom još jednog vrtića biti pojačan promet u Varvarima koji je i već sada otežan, razgovaralo se o kružnom toku kako bi se postigla bolja regulacija prometa u tom dijelu, možete li nam reći u kojoj je fazi taj dio priče?
  1. Jučer je odjeknula vijest da je Vlada na sjednici prihvatila jedan IDS-ov amandman na prijedlog Grada Poreča kojim je osigurano 150 000 eura za obnovu naše Eufrazijeve bazilike za projekt koji se već provodi u suradnji sa Porečko-pulskom biskupijom, Hrvatskom restauratorskim zavodom i Ministarstvom kulture i medija, možete li nam reći na šta će konkretno biti sredstva utrošena.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email