NEWS

VIJEĆNICI NEZAVISNE LISTE R. KOSIĆA NAPUSTILI 3. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA GRADA POREČA

foto: Glas Istre
12.09.2013. 21:39; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / VIJEĆNICI NEZAVISNE LISTE R. KOSIĆA NAPUSTILI 3. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA GRADA POREČA

Pet vijećnika Nezavisne liste R. Kosića, u znak protesta napustilo je 3. Sjednicu Gradskog vijeća (12. rujan 2013 god.).

Razlog napuštanja sjednice Gradskog Vijeća je neizglasavanje Prijedloga dopune dnevog reda NL R. KOSIĆA vijećničke većine, kojima su vijećnici predložili formiranje izuzetno važnih radnih tijela GV-a:

1. Odbora za proračun i financije GV-a

2. Odbora za gospodarstvo i malo poduzetništvo GV-a

3. Odbora za prostorno planiranje GV-a

4. Odbora za komunalnu infrastrukturu (godpodarstvo) GV-a

5. Odbora za revitalizaciju starogradske jezgre GV-a

Neuvrštavanjem ovih prijedloga Odluka na Dnevni red sjednice vladajuća većina onemogućila je otvaranje demokratske rasprave u Gradskom Vijeću o potrebi osnivanja ovih izuzetno važnih Odbora GV-a, te još jednom potvrdila svoju bahatost i apsolutistički način vladanja Gradom, kao i neuvažavanje velike većine svojih sugrađana koji su na nedavno završenim lokalnim izborima glasali za aktualnu oporbenu političku opciju, stoji u priopćenju Nezavisne liste.

>> Prijedlog

Prije izlaska vijećnika Nezavisne liste Rodoljuba Kosića iz dvorane Vijećnice novinarima i predsjedniku GV-a su podijelili pitanja koja su željeli postaviti u ‘okviru’ aktualnog sata.

Tako je Vladimir Sladonja htio upitati odgovorne u gradu do kada će raskrižje Bolnica biti pod privremenom regulacijom koja za prometovanje nije ‘praktična’.

Sladonju je zanimalo zbog čega radno vrijeme gradskih službi i ustanova ne prati potrebe građana, zašto pisarnica prima stranke samo do 11 sati a javni vrtić u Poreču subotom ne radi?

Vijećnik Stevo Žufić ustvrdio je da je na posljednjoj sjednici GV-a postavio tri pitanja gradonačelniku Štifaniću, zatraživši od njega pismene odgovore, koja ni nakon dva mjeseca od gradonačelnika nije dobio pa postavlja pitanje zašto gradonačelnik krši poslovnik o radu GV-a i nije odgovorio na postavljena pitanja i misli li i u budućnosti ignorirati njegova pitanja što bi prema njegovoj ocjeni bilo neprimjereno i neodgovorno.

Žufića interesira i zašto gradonačelnik Štifanić nije podnio GV-u polugodišnje izvješće o svom radu a što je propisano Statutom Grada Poreča. U svojem ‘nepostavljenom’ pitanju na sjednici GV-a, Žufić je ocijenio da gradonačelnik krši zakon budući u dnevni red GV-a nije uvrstio ni izvješće o izvršenju proračuna Grada Poreča za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja.  (iPress)

Print Friendly, PDF & Email