NEWS
VALAMAR-S-sezona

Vižinada: Smeće i rupe nakon odlaska radnika

14.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Vižinada: Smeće i rupe nakon odlaska radnika
272GO130226.jpg

Izvođač radova, rovinjska tvrtka Pifar, završila je svoj posao, ali je gradilište ostalo, najblaže rečeno, neuređeno. Općina je projekt radila s porečkom Uslugom i Istarskim vodovodom, cijevi su postavljene u dužini oko tisuću metara, izgrađeni su šahtovi i priključci, a kanali su zatrpani. Ostao je završni dio posla – uređenje gradilišta i vraćanje terena u prvotno stanje, što se, strahuju ovdašnji stanovnici, neće dogoditi.

A cesta prema novom stambenom naselju Vižinade i njen okoliš izgledaju kao pravo gradilište. Uz rub ceste i u okolni vinograd nabacane su hrpe zemlje, šahtovi su u rupama i neizravnani, izlaz na glavnu cestu zbog hrpa smeća podsjeća na izlaz iz tunela, što je i opasno jer zaklanja vidik na prometnicu. Preko puta, uza samu glavnu cestu, hrpe su smeća što su ga radnici rovinjske tvrtke odbacili dok su radili na gradilištu – velike plastične posude, limene kante od ulja i drugi građevinski otpad.

– Mnogo je nezadovoljnih građana u proteklo vrijeme protestiralo radi toga i potpuno su u pravu, i mi smo, kao Općina, tražili od izvođača, ali i od poslovnih partnera, porečkog komunalnog poduzeća Usluga i Istarskog vodovoda, da se teren uredi i vrati u prvobitno stanje. Činjenica je da mjesec dana zbog kiše nitko ništa nije mogao raditi, da je teren uistinu jako težak zbog velike visinske razlike, no to izvođača ne opravdava jer na nekoliko mjesta posao nisu napravili kako treba, veli načelnik općine Marino Baldini. On vjeruje da će se na kraju teren ipak urediti te da će svi biti zadovoljni, a čitav posao trebao bi biti gotov do lipnja.

Hoće li tako biti, pokušali smo dobiti odgovor od Marija Pifara, vlasnika tvrtke Pifar. No nismo ga uspjeli dobiti ni u centrali firme ni putem mobitela.

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email