NEWS

Vižinada: Prodano zemljište iznad Žudetići

29.03.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Vižinada: Prodano zemljište iznad Žudetići

Nakon javnog oglasa u Općinu su stigla dva pravovaljana zahtjeva, a prihvaćen je onaj s većim ponuđenim iznosom. Radi se o građevinskom zemljištu veličine oko pet tisuća četvornih metara na kojem je devet parcela, bez pristupnog puta i komunalija (struje i vode), pa su članovi poglavarstva zadovoljni postignutom cijenom od 230 kuna, odnosno 31 euro po kvadratu. Zemljište na kojem postoje tek tragovi dvije ruševine nije se moglo prodati po parcelama, rečeno je u raspravi, budući da su neke bile vrlo male, a među njima nije bilo ni putova.

Članovi poglavarstva nisu se posebno očitovali o prijedlogu poslovnika o radu Općinskog poglavarstva, za sljedeću sjednicu pripremit će primjedbe i donijeti konačan prijedlog koji će verificirati vijeće na prvoj sjednici. Franc Arman, ovdašnji vinar i poljoprivredni proizvođač, imenovan je u Komisiju za formiranje cijena zemljišta u državnom vlasništvu, a preostala dva člana predstavnici su Porezne uprave.

Raspravljalo se također o više zahtjeva građana, rješavanju međususjedskih sporova, zakupu nekretnina, čišćenju općinskih parcela od krupnog otpada, te je potvrđen zaključak s prethodne sjednice o plaćanju troškova za uređenje krova na jednoj zgradi u općinskom vlasništvu

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email