NEWS

Vižinada: Prihvaćen program proslave Svete Marije Vele

16.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Vižinada: Prihvaćen program proslave Svete Marije Vele

Kako je obrazložio predsjednik turističke zajednice Elio Pilat, mjesna svečanost uz pomoć Općine i sponzora trajat će dva dana, 14. i 15. kolovoza.

– Prvi će dan biti posvećen našoj već jubilarnoj izložbi kolača Slatka Istra, koja ove godine slavi desetu godišnjicu održavanja. U povodu toga predstavit će se publikacija koju pripremamo, u kojoj će uz ostalo biti kronologija dosadašnjih izložbi, popis nagrađenih domaćica, recepti i razgovori. Tiskat će se u 500 primjeraka, a kako će se distribuirati te hoće li se prodavati, još nismo odlučili, rekao je Pilat.

Projekt će koštati 30 tisuća kuna, a osim od Općine, novac će se prikupiti od sponzora te županijske turističke zajednice. Turističko vijeće osnovalo je i posebnu komisiju koja će ocjenjivati najuređeniju okućnicu i najcvjetniji balkon, a prvi put i najuređenije naselje. Obje je večeri predviđen zabavni program u kojem će nastupati pjevači s domaće glazbene estrade, upriličit će se lutrija i vatromet, a razmišlja se i o vinskoj smotri te drugim sadržajima fešte. Pilat je izvijestio poglavarstvo da je upravo dovršeno postavljanje 85 ploča za biciklističke i pješačke staze u općini te tri velika panoa.

Raspravljajući o svojim dosad donesenim odlukama te o tome što jest, a što nije učinjeno, članovi poglavarstva dotakli su se i potrebe izmjena prostornog plana. Općinsko vijeće već je odlučilo pokrenuti proceduru, a o tome su raspravljali i nadležni općinski odbori. Kako je rekao načelnik Marino Baldini, najveći je problem nedostatak novca budući da osim jeftinijeg, tekstualnog, treba mijenjati i puno skuplji, grafički dio plana. Elio Pilat založio se da se što hitnije počne taj posao, jer je procedura prilično komplicirana i dugotrajna, što je prihvatio Baldini, pa je poglavarstvo jednoglasno odlučilo da se do iduće sjednice pripremi dokumentacija kako bi Općina mogla pokrenuti pozivni natječaj izmjena i dopuna općinskog prostornog plana.

v. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email