NEWS

Vižinada postaje intenzivno gradilište

03.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Vižinada postaje intenzivno gradilište

Ukoliko to bude moguće, Vižinada će u nadolazećem razdoblju biti intenzivno gradilište, što će znatno podići kvalitetu života naših građana«, rekao je u uvodnom referatu predsjednik Općinskog vijeća Marino Baldini na svečanoj sjednici održanoj u petak u povodu Dana općine i blagdana Sv. Jeronima.

Svečana sjednica počela je himnama Lijepa naša i Krasna zemljo u izvedbi Limene glazbe Zajednice Talijana te minutom šutnje svim poginulima i umrlima. Svečanosti su prisustvovali predsjednik Skupštine Istarske županije Anton Peruško, načelnici okolnih općina i brojni građani. Nisu bili prisutni tek vijećnici oporbenog IDS-a.

Svoj je govor, posvećen brojnim aktivnostima što se poduzimaju u općini i planovima za njen budući razvoj, načelnik Baldini počeo prisjećanjem na bivšeg načelnika i nositelja koalicijske vlasti u posljednje dvije godine, iznenada preminulog Alda Ritošu.

– Bivši je načelnik zaslužan za mnoge projekte koji su započeti ili su dovršeni u posljednje vrijeme. Uređenje spomenika borcima NOB-a, podizanju kamenog zida groblja Božje polje, uređenja tamošnjih grobnica i spomenika u Vranjem Selu, kao i mnogim drugim zahvatima, posebno nastavak uređenja školskih objekata, naglasio je Baldini. Sredinom kolovoza predsjednik županijske Skupštine Peruško u Vižinadi je postavio kamen temeljac za školsku dvoranu i igralište uz novu školsku zgradu, investiciju vrijednu četiri milijuna kuna. Planira se nastavak realizacije projekta za kanalizacijsku i kolektorsku mrežu te uređaja za pročišćavanje, novog kraka vodovoda i parcelacija budućeg stambenog naselja, priprema za buduću gospodarsku zonu, nastavak rekonstrukcije trga u starogradskoj jezgri i drugi zahvati.

Na postignutim rezultatima domaćinima je čestitao Anton Peruško, kako sadašnjem općinskom vodstvu, tako i svima koji su sudjelovali u obnašanju vlasti od 1993. godine, uspješno vodeći općinu Vižinada. I on se s tugom prisjetio svog prijatelja i stranačkog kolege Alda Ritoše koji je, rekao je, dio sebe ugradio u temelje ove općine. »Teško je ovako ambiciozne planove ostvarivati uz skroman proračun i državu koja je rigidno centralizirana, no, vjerujem da ćete uz pomoć Istarske županije i Vlade RH i ubuduće postizati vrijedne rezultate«, naglasio je Peruško.

Na svečanoj sjednici podijeljena su općinska priznanja – zahvalnicu su dobili Čedomir Vižintin i Franc Arman, a općinske plakete Gordana Bottezar i Ivan Ferenac. Uslijedio je kulturno-umjetnički program i druženje.

V. MEDVEDEC, Glas Istre 3.10.05.

Print Friendly, PDF & Email