Vižinada: IZABRANO NOVO OPĆINSKO POGLAVARSTVO

09.11.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Vižinada: IZABRANO NOVO OPĆINSKO POGLAVARSTVO
583GO163170.jpg

 Pilat, inače nekadašnji IDS-ov općinski načelnik, jedini je član novog poglavarstva koji je bio član poglavarstva smijenjenog SDP-ovog načelnika Marina Baldinija.

Za zamjenika načelnika izabran je Boris Marković.

S obzirom da su tri dosadašnja vijećnika imenovana u poglavarstvo, oni su svoje vijećničke mandate stavili u mirovanje, a za dvojicu njih stranke su imenovale zamjenske članove. Tako će umjesto Circote u vijeću iz redova HSS-a sjediti Đani Lubiani, koji je na sjednici položio prisegu, dok je IDS umjesto Ritoše u vijeće imenovao Danijela Beata, koji nije bio nazočan.

Ostalo je upitno tko će u vijeću zamijeniti novog zamjenika načelnika Borisa Markovića. Naime, Marković je u vijeće ušao kao zamjenski nezavisnom vijećniku Adrijanu Ritoši, koji je svoj mandat, dok je bio član poglavarstva, stavio u mirovanje. Prema riječima Valtera Šikmana, predsjednika vijeća, Adrijano Ritoša nije u zakonskom roku zatražio aktiviranje svog vijećničkog mandata. Kako je njegov zamjenski vijećnik Boris Marković prešao u poglavarstvo i stavio vijećnički mandat u mirovanje automatizmom pravo na mjesto u vijeću ima Marina Milanović, koja se na prošlim lokalnim izborima nalazila na petom mjestu nezavisne liste nositelja Adrijana Ritoše.

Circota je prije izbora podnio ostavku i na dosadašnju dužnost jednog od potpredsjednika vijeća, a vijećnici su za novog potpredsjednika izabrali Feruča Markovića (IDS). Drugi potpredsjednik i dalje je Đoni Šimonović (SDP).

Na sjednici vijeća bilo je sedam vijećnika, a sukladno priopćenju, kojim je na sam dan održavanja sjednice izvještena javnost, sjednici nisu nazočila tri vijećnika donedavno vladajućeg SDP-a Đoni Šimonović, Laura Kešac i Petar Baldaš, a ni nezavisna vijećnica Suzana Dobrilović.

K.Klarić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email