NEWS
Best of Poreč

Vižinada: Imenovani članovi odbora

20.11.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Vižinada: Imenovani članovi odbora
178GO164965.jpg

– Samo tako možemo riješiti situaciju u kojoj smo se našli, a ona podrazumijeva 112 tisuća nenaplaćenih računa i 350 tisuća kuna obaveza koje je Općina dužna ispuniti do kraja godine. U idućih dvadesetak dana moramo kompletirati prijedlog novog proračuna i rebalansa ovogodišnjeg, rekao je Baldaš. Poglavarstvo će se zato sastajati barem dvaput mjesečno.

Dosadašnjih pet općinskih odbora bit će sažeto u tri, za što se s izmjenama i dopunama poslovnika o radu poglavarstva treba složiti Općinsko vijeće. Prema sugestiji Dorijana Ritoše, po novome će sjednicama poglavarstva moći prisustvovati predstavnici svih političkih opcija, a ne samo predsjednici. Za svaki je odbor zadužen najmanje po jedan član poglavarstva i to kao predsjednik, a po jedno mjesto je ostavljeno za članove SDP-a, o čemu se očekuje njihovo očitovanje.

– Takvim izborom predsjednika postižemo maksimalno uključivanje članova poglavarstva u rad odbora, dakle dobivamo na dinamici rada, a s druge strane će građani točno znati koja je osoba zadužena za pojedino područje, istaknuo je načelnik.

Odbor za gospodarstvo i financije čine Elio Pilat (predsjednik), Boris Marković, Fulvio Circota i Feručo Marković. Dorijano Ritoša (predsjednik), Valter Šikman, Marijan Arman i Marko Geržinić su u odboru za komunalni sustav, upravljanje nekretninama i poljoprivrednim zemljištem. Društvene djelatnosti, sport i kultura su povjereni Marinu Circoti (predsjednik), Anti Dujmiću, Marini Milanović i Đordanu Fatoriću.

Osim što će redovno izvještavati vijeće, poglavarstvo namjerava jednom mjesečno o svemu učinjenom obavještavati i građane, pa će informacije izložiti na oglasne ploče. Za potpisnike dokumentacije za platni promet uz načelnika su imenovani njegov zamjenik Boris Marković, Elio Pilat, predstavnica zajedničkih stručnih službi Pina Vinkerlić te pročelnica Gordana Bottezar.

Istom prigodom odlučeno je da će ponude i prigovori pristigli na natječaj za prodaju nekretnina sačekati aktiviranje odbora za nekretnine.

K.F., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani