NEWS

Više od stotinu učenika u borbi za odličja

16.03.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Više od stotinu učenika u borbi za odličja

Srednja škola Mate Balote bila je domaćin prekjučer održanog županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola u poznavanju engleskog jezika. Natjecalo se čak 137 učenika, njih 75 iz osnovnih škola, te 34 u kategoriji drugih, odnosno 28 u kategoriji četvrtih razreda srednjih škola. Ovisno o iskazanom znanju naknadno će se odrediti koji će učenici ići na državno natjecanje, doznajemo od Branke Kalčić iz škole domaćina.

U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojio je Stefan Petrović iz talijanske OŠ B. Benussi u Rovinju, drugo Marko Cvjetković iz OŠ Vladimira Nazora, također u Rovinju, a treće je pripalo Maji Čuljak iz OŠ Centar u Puli.

U kategoriji drugih razreda za srednjoškolce posebno su se natjecali učenici gimnazija i strukovnih škola. Prvo mjesto osvojila je Stella Simić, učenica talijanske gimnazije »Leonardo da Vinci« iz Buja, drugo i treće mjesto pripalo je učenicama Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja Tihani Babić i Sari Balog.

Među natjecateljima učenika strukovnih škola prvo mjesto osvojila je Adriana Matić iz pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, drugo je pripalo njenom kolegi iz iste škole Goranu Rukljači, dok je treće osvojio učenik porečkog TUŠ-a Antona Štifanića Slobodan Bogunović.

U kategoriji četvrtih razreda najbolje znanje iz engleskog jezika među gimnazijalcima pokazala je Maja Ribarić iz Srednje škole Buzet. Drugo mjesto dijele Tea Birimac iz Gimnazije u Puli i Nikola Plejić iz Klasične gimnazije pazinskog kolegija. Treće mjesto pripalo je još jednom pulskom gimnazijalcu, Bojanu Grdiniću.

Među maturantima četvrtašima strukovnih škola najbolji je bio Alan Martinović iz pulske Tehničke škole. Drugo mjesto pripalo je Rolandu Markoviću iz labinske Srednje škole Mate Blažine, a treće Sandi Cvitković iz porečkog TUŠ-a Antona Štifanića.

Ovisno o kategoriji u kojoj su se natjecali učenici su pokazali raznoliko znanje, tako da se može dogoditi da će na državno natjecanje iz neke kategorije otići i više od tri prvoplasirana učenika, a iz druge i manje od njih troje ili ni jedan.

I jedna zanimljivost: dan ranije u Poreču je održano županijsko natjecanje iz talijanskog jezika gdje su gotovo svi koji su osvojili prva tri mjesta bili pripadnici ženskog spola, a u poznavanju engleskog jezika prevladavali su dečki.

V. Md., Glas Istre


POREDAK


Osnovne škole


1. Stefan Petrović, Rovinj

2. Marko Cvjetković, Rovinj

3. Maja Čuljak, Pula


Gimnazijalci (drugi razredi)


1. Stella Simić, Buje

2. Tihana Babić, Rovinj

3. Sara Balog, Rovinj


Gimnazijalci (maturanti)


1. Maja Ribarić, Buzet

2. Tea Birimac, Pula, Nikola Plejić, Pazin

3. Bojan Grdinić, Pula


Strukovne škole


1. Adriana Matić, Pula

2. Goran Rukljača, Pula

3. Slobodan Bogunović, Poreč


Strukovne škole (maturanti)


1. Alan Martinović, Pula

2. Ronald Markovac, Labin

3. Sandi Cvitković, Poreč

Print Friendly, PDF & Email