NEWS

Velikom humanitarnom akcijom za NJUŠKICE zarađeno 4425 kuna

Loris Peršurić i Sanja Arnold
28.05.2018. 08:39; ; Početna / Novosti / Velikom humanitarnom akcijom za NJUŠKICE zarađeno 4425 kuna

Velikom humanitarnom akcijom u organizaciji Udruge za zaštitu životinja SOS Šape Poreč 4425 kuna. Sredstva će se utrošiti za zbrinjavanje napuštenih životinja, njihovu hranu i veterinarske troškove. Osim prikupljanja sredstava, akcija je održana kako bi se Udruzi SOS Šape Poreč priključili novi volonteri, ali i educirali sugrađani.

„Primijetili smo da veliki broj naših sugrađana još uvijek ne zna da u Poreču postoji sklonište za pse i mace i da tamo mogu doći i udomiti životinju. Zato organiziramo naše štandove, da potaknemo skrb za životinje, te promoviramo naše gradsko sklonište koje se nalazi pri Veterinarskoj bolnici Poreč, Mate Vlašića 45 (kod Špine i praonice) i udomljenja. Trenutno je u skloništu 20-ak pasa i isto toliko maca. Imamo odraslih maca i mačića, također svih boja. Naravno, svi su pitomi“, poručuju iz Udruge.

Nažalost, većina udomljenja se vrši preko oglasa, zato pričamo o tome kako bi se što više naših građana odlučilo posjetiti naše sklonište i udomiti životinju koja mu je blizu, koju mogu vidjeti i doživjeti njen karakter i veličinu. U oglasu vidite samo sliku i kratak opis i „zaljubite“ se u te slatke oči, međutim bitno je da ta životinjica koju ste poželjeli može pratiti vaš stil života, uklopiti se u vašu obitelj…

„Veliko hvala svima koji su nas posjetili u Poreču, svima koji su donirali, pekli kolače, sudjelovali na bilo koji način u današnjoj akciji. Hvala novim članovima koji su prepoznali da radimo predano i ozbiljno i hvala našim novim mladim volonterima koji će ubuduće biti dio našeg tima“, poručuju iz porečke udruge.

Porečki volonteri i građani koji podržavaju njihov rad, odlučili su osnovati udrugu Udruga za zaštitu životinja SOS Šape kojoj je osnovni cilj promovirati Poreč kao Pet Friendly turističku destinaciju i kao sredinu u kojoj nema zanemarenih, zlostavljanih i napuštenih životinja, te u kojoj je ponašanje sa kućnim ljubimcima na javnim površinama uzorno. Udrugu su osnovali volonteri koji se već duže vrijeme bave spašavanjem životinja i koji su, u svom radu, osjetili potrebu da se međusobno povežu i djeluju zajednički.

Kontaktirati udrugu može se putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/sossape/, a donirati se može na PBZ IBAN broj HR79 2340 0091 1109 1187 1.

Njuškice će vam biti zahvalne!

Print Friendly, PDF & Email