NEWS
Pentola Porec S2 102020

Veliki uspjeh odbojkaške ekipe Osnovne Škole Poreč na Državnom prvenstvu za učenike 5. i 6. razreda u Vinkovcima

Vinkovci završnica
06.06.2018. 22:21; Učitavanja: 370; Početna / Sport i rekreacija / Veliki uspjeh odbojkaške ekipe Osnovne Škole Poreč na Državnom prvenstvu za učenike 5. i 6. razreda u Vinkovcima

U Vinkovcima se od 3. do 5. lipnja 2018. godine održala završnica Državnog prvenstva  školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2017./2018. na kojoj je nastupalo 820 učenika i 68 voditelja u sportovima: futsalu, odbojci, rukometu, košarci i atletici.

Učenice OŠ Poreč izborile su završni nastup među četiri najbolje školske ekipe 5. i 6. razreda u odbojci u Republici Hrvatskoj!

Put do završnice nije bio jednostavan: Na početku su osvojile 1. mjesto na međuškolskom-gradskom natjecanju u Poreču, zatim su osvojile 1. mjesto u Istarskoj Županiji na natjecanju u Rovinju, te im je još predstojala nimalo lagana poluzavršnica natjecanja u Karlovcu u kojoj su izborile također 1. mjesto pobijedivši tri ekipe: najbolju ekipu Sisačko-moslavačke županije OŠ Glina, najbolju ekipu osnovne škole iz Karlovačke županije te najbolju ekipu iz Primorsko – Goranske županije, OŠ Viškovo.

Na završnici državnog natjecanja učenice OŠ Poreč nastupale su u sastavu: Veronika Dušanka Vukušić, Leana Burilo, Antonija Hrvatin, Nika Kalčić, Ema Poropat, Dora Rajko, Nina Sain i Maura Sirotić.

Kroz cijelo natjecanje pratio ih je i vodio njihov učitelj Milosav – Mišo Milinković, a  na samoj završnici natjecanja u pratnji je bila i učiteljica Elena Vivoda.

Učenice su u tijesnoj završnici osvojile 4. mjesto u državi, a što je najvažnije sa sobom su ponijele prekrasno iskustvo koje će pamtiti cijelog života: upoznavanje šireg zavičaja, ozračje natjecanja, sportskog druženja i zajedništva.

Sve ovo dakako ne bi bilo moguće bez podrške roditelja i učitelja jer su učenice paralelno sa sportskim uspjesima savladavale uspješno i sve školske obveze, a svojim su uzornim ponašanjem omogućile da putovanja i boravci proteknu u najboljem redu.

Čestitamo našim učenicama, ovo je veliki uspjeh za Osnovnu školu Poreč!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email