Valner Franković: “S online check in uslugom agencije Istria home, dobio sam komoditet, vrlo dobru popunjenost i iznadprosječne prihode”

2021-03-26_19h12_29
26.03.2021. 19:18; ; Početna / Gospodarstvo / Valner Franković: “S online check in uslugom agencije Istria home, dobio sam komoditet, vrlo dobru popunjenost i iznadprosječne prihode”

U Istria home-u, porečkoj internet agenciji specijaliziranoj za smještaj gostiju u kućama za odmor, u tijeku su intenzivne pripreme za predstojeću turističku sezonu. Optimistično očekuju manju neizvjesnost nego u protekloj 2020. godini, a već su, 19. ožujka, ugostili prve goste! Istria home je, inače, prošle godine krenula s inovacijom koju ove sezone proširuju na sve svoje klijente, piše Robert Frank, Glas Istre.

Radi se o online prijavama kao i o tome da gosti beskontaktno preuzimaju kuću za odmor. Takva vrsta usluge iznajmljivače rasterećuje pritiska čekanja gostiju koji zbog toga mogu mirnije putovati znajući da ne postoji unaprijed određeno vrijeme njihovog dolaska. Kroz devet godina postojanja Istria home je na Polutokok dovela preko 200 tisuća gostiju.

U vezi priprema za predstojeću sezonu razgovarali smo s Melaniom Knežević, voditeljicom ureda Istria home-a koja nam je dala kratku informaciju o stanju na tržištu.

“U svojoj ponudi imamo gotovo 500 objekata i taj broj neprestano raste. S dolaskom sunčanijeg vremena počeo se osjećati optimizam i s time u vezi blagi porast broja novih rezervacija. Porast nije konstantan, već oscilira iz dana u dan ovisno o najnovijim vijestima, posebno onima vezanim uz cjepivo. Unatoč neizvjesnosti, nove rezervacije pristižu obzirom na veliku želju za putovanjem koja se osjeća u svakodnevnoj komunikaciji s gostima. No i dalje smo oprezno optimistični u pogledu uspješnosti predstojeće sezone u segmentu kuća za odmor u Istri”, kaže Knežević.

U iščekivanju normalizacije stanja na našim glavnim emitivnim tržištima – Njemačke, Austrije, Nizozemske, Belgije i Švicarske – i početka pravog bukinga, u Istria home-u su zauzeti poboljšanjima prezentacije objekata, unapređenjem funkcionalnosti web stranice, unosom novih objekata, te komunikacijom s gostima i iznajmljivačima. Cilj je, kaže Knežević, da objekti iz njihove ponude budu predstavljeni na najkvalitetniji mogući način uz najširu moguću vidljivost na internetu zahvaljujući prisutnosti, osim na njihovim web stranicama, i na svim najvećim Internet portalima i online agencijama s kojima Istria home surađuje.

“Najbitniji element prezentacije smještajnog objekta su fotografije. I zato Istria home surađuje s nekoliko profesionalnih fotografa koji kod svakog objekta izrađuju set fotografija koji obuhvaća dnevne fotografije interijera i eksterijera, fotografije dronom te večernje fotografije koje daju posebnu čar prezentaciji objekta. Prošle godine na proljeće nije bilo gostiju te smo lijepo vrijeme iskoristili za ponavljanje fotografiranja više od 100 objekata koje već godinama imamo u ponudi. Na taj smo način izbjegli prazan hod, ali i direktno utjecali na ubrzano popunjavanje kako slobodnih tako i netom otkazanih termina”, kaže Knežević.

Iako se to može činiti nepotrebnim i bizarnim, slijedeći bitan element u prezentaciji su opisi objekata kod kojih je vrlo bitna gramatička ispravnost i prijevodi čime gost dobiva dojam ozbiljnosti i profesionalnosti internet stranice na kojoj pretražuje smještaj za svoj odmor.

“Sve tekstove u Istria home-u pišu naši djelatnici izvorni govornici njemačkog i nizozemskog jezika. Naravno, korespondencija i komunikacija s gostima je također na besprijekornom njemačkom i engleskom. Daljnji element kvalitete prezentacije objekata su komentari gostiju, kako na našim web stranicama, tako i na nezavisnim portalima specijaliziranim za ocjenjivanje online trgovina u koje se ubrajaju i online turističke agencije poput Istria home-a. Na našim internet stranicama gosti mogu pročitati gotovo 4.700 komentara gostiju s vrlo visokom prosječnom ocjenom 9,55 od 10. Od nezavisnih portala za ocjenjivanje online trgovina treba istaknuti jedan od vodećih portala na kojem Istria home ima svoj profil, danski Trustpilot na kojem je moguće pročitati 870 komentara gostiju koji su boravili u nekom od objekata iz naše ponude s prosječnom ocjenom 4,8 koja je među najvišima u segmentu online putničkih agencija sa sjedištem u Europi.

Ocjene gostiju su nešto što nas čine iznimno ponosnima jer potvrđuju razinu kvalitete naše ponude i rada, te otvorenog i profesionalnog odnosa s gostima koji se temelji na brzoj i konkretnoj komunikaciji, promptnom rješavanju mogućih nesuglasica i žalbi uvažavajući interese gostiju, ali i naših iznajmljivača koji zajedno čine temelj našeg poslovanja”, kaže Knežević.

Na Labinštini gotovo da nema osobe koja ne poznaje Valnera Frankovića, bivšeg profesionalnog rukometaša i člana hrvatske rukometne reprezentacije koja je na olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine osvojila zlatnu medalju.

Franković se s obitelji već dugi niz godina bavi pružanjem usluga smještaja u kući za odmor na području Kršana. Od 2004. godine kada je izgrađena Villa Paola, jedna od prvih kuća s bazenom na tom području, Franković je surađivao s više turističkih agencija, a od 2016. godine do ovogodišnjeg “umirovljenja” je Villa Paola bila u ponudi Istria homea.

U srpnju 2018. godine Franković dovršava jednu od najatraktivnijih kuća na području Labinštine – Villu Aquamarin s 5 zvjezdica smještenu u mjestu Crni s prekrasnim panoramskim pogledom na more i otok Cres. Ona također ulazi u ponudu Istria homea.

Prvi gosti Ville Aquamarin dolaze za svega nekoliko dana nakon objave te u 2018., kao i u godinama koje slijede, villa Aquamarin ostvaruje vrlo dobru popunjenost uz iznadprosječne prihode. Franković je iznimno zadovoljan suradnjom s agencijom Istria home pri čemu posebno naglašava vrlo dobru i brzu komunikaciju te promptno rješavanje svih situacija uz uvažavanje svih strana.

Kako je tijekom profesionalne rukometne karijere bio u prilici upoznati jako puno ljudi iz svih dijelova svijeta, Frankoviću je iznimno bitna mogućnost ugošćavanja vlastitih prijatelja bez nekih posebnih ograničenja u čemu su u Istria home-u vrlo fleksibilni.

Obzirom da je Villa Aquamarin udaljena 20-ak minuta od njegove obiteljske kuće, besplatna usluga beskontaktnog preuzimanja kuće ONLINE CHECK IN je nešto što mu je dalo dodatni komoditet, obzirom da na dan dolaska više nitko ne treba čekati goste koji su nerijetko dolazili u kasnim večernjim satima.

“U godini 2020. koja je iz poznatih razloga bila vrlo nepredvidljiva, značajan dio rezervacija ville Aquamarin bio je prebačen u ljeto 2021., no u Istria home-u su ponovo popunili sve otkazane termine čime su u potpunosti opravdali naše povjerenje. Štoviše, nakon što je Kraljevina Nizozemska krajem srpnja 2020. stavila Republiku Hrvatsku na „narančastu listu“ te obavezala svoje građane na dvotjednu samoizolaciju po povratku u Nizozemsku, samo 3 dana prije predviđenog dolaska otkazana nam je rezervacija, a već slijedeći dan nam je za otkazani termin Istria home dostavio novu rezervaciju čime je ova rupa popunjena. Unatoč sveukupnoj situaciji, villa Aquamarin je u sezoni 2020. bila rezervirana bez prekida do početka listopada.”

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email