Valamarov Pical Convention Center u izgradnji predstavlja ozbiljan iskorak Istre u MICE turizam

Pical Convention Center_2
13.02.2020. 09:49; ; Početna / Gospodarstvo / Valamarov Pical Convention Center u izgradnji predstavlja ozbiljan iskorak Istre u MICE turizam

Lider u hrvatskom turizmu – Valamar Riviera gradi najveći hotelski event centar u Istri koji neće samo uvelike pridonijeti razvoju kongresnog turizma, nego i turizma u Istri općenito. Pical Convention Center moći će primiti i do 1200 ljudi, prilagoditi se svakoj vrsti konferencije, seminara, sastanka, izložbe ili eventa te osigurati najvišu razinu podrške organizaciji eventa.

Stručnjaci iz industrije su složni – Hrvatskoj nedostaje kongresnih centara, a to je prepoznala i Valamar Riviera pa sada u sklopu svoje najnovije investicije gradi upravo kongresni centar. Projekt je zamišljen kao event centar najviših standarda na svim razinama te se njegovom izgradnjom širom otvaraju vrata Istri za još ozbiljniji iskorak u MICE turizam.

“Najistaknutija regija koja shvaća važnost MICE turizma je Istra, a ovom investicijom ćemo još jače zakoračiti u tom smjeru. Razvijanje MICE turizma od velike je važnosti za sve dionike koji su direktno ili indirektno uključeni u turističku djelatnost na određenom području. Zahvaljujući kongresnom turizmu znatno se produljuje turistička sezona, što naravno podrazumijeva i veće prihode cjelokupnom turističkom sektoru. Obogaćivanje ukupne turističke ponude, unaprjeđenje infrastrukture, sinergija svih dionika u turizmu te destinacijski management važni su za razvoj turizma i raduje nas činjenica da ćemo Poreču i Istri ovim projektom dati polugu za turizam još više kvalitete”, ističe Davor Brenko potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri.

Osim velike kongresne dvorane, gostima će na raspolaganju biti sedam soba za sastanke te vrhunska event oprema, zvuk i tehnologija. Pical Convention Center je udaljen nekoliko minuta pješice od centra Poreča i stare gradske jezgre, okružen predivnim krajolikom, a imat će i sjajnu gastronomsku ponudu te će gostima nuditi i zanimljive turističke ture. 

„Ovakvi centri moraju zadovoljiti niz važnih faktora, moraju biti multifunkcionalni i modularni. Projekt smo postavili ambiciozno, realizacija je u tijeku i vjerujemo da će značajno doprinijeti Poreču i Istri pri pozicioniranju na turističkoj mapi“, dodao je Brenko.

Podsjetimo, Pical Convention Center gradi se u sklopu luksuznog, cjelogodišnjeg Hotela Pinea s pet zvjezdica i 514 smještajnih jedinica. Ukupna vrijednost investicije koju će Valamar realizirati u Hotel Pinea, a čiji je dovršetak planiran za sezonu 2021. godine, iznosi 790 milijuna kuna. Uz već realizirana ulaganja u prethodnom razdoblju, Valamar na porečkoj Pical Rivijeri, koja uz Hotel Pinea obuhvaća prošle godine otvoreni Valamar Collection Marea Suites 5*, Valamar Parentino Hotel 4* (ex Zagreb) koji će se proširiti i dodatno obogatiti sadržajima za sezonu 2020. te postojeće smještajne kapacitete Valamar Pinia Hotela, planira ukupno uložiti oko 1,5 milijardi kuna. Tako će Valamar nuditi čak 1100 smještajnih kapaciteta u blizni novog Pical Convention Centra u blizini. Proširit će se i gourmet ponuda s raznovrsnim restoranima i barovima, uredit će se plaže, šetnice, sportski i rekreacijski sadržaji za građane i goste grada Poreča. Posebna briga posvećena je uređenju hortikulture što uključuje i sadnju drveća, raslinja i ukrasnog bilja. Realizacijom ovih investicija područje Pical Rivijere u Poreču postat će jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.

Valamar PR

Print Friendly, PDF & Email