Valamar Rivieri uručena Povelja za unaprjeđenje kvalitete u hrvatskom gospodarstvu za 2022. godinu

Predsjednik HDK Tihomir Babić, voditeljica korporativnih poslova Valamar Riviere Deana Stipanović, glavna ravnateljica Državnog zavoda za mjeriteljstvo Brankica Novosel
23.11.2022. 11:26; ; Početna / Gospodarstvo / Valamar Rivieri uručena Povelja za unaprjeđenje kvalitete u hrvatskom gospodarstvu za 2022. godinu

Vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera dobitnica je Povelje za unaprjeđenje kvalitete u hrvatskom gospodarstvu koju dodjeljuje Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK). Valamaru je priznanje dodijeljeno u sklopu svečanog obilježavanja hrvatskog Dana kvalitete, održanog u utorak, 22. studenog, u prostoru Hrvatskog inženjerskog saveza.

Povelje HDK svake se godine tradicionalno dodjeljuju organizacijama kojima je zadovoljstvo kupaca na prvom mjestu, koje uvode nove proizvode i usluge na tržište te pokazuju pozitivne trendove rasta. Posebna pozornost pri razmatranju kandidata stavlja se na izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima, uvođenje novih tehnologija te na doprinos koje organizacije donose društvu održivim i odgovornim poslovanjem.

Tea Pestotnik Prebeg

“U Valamar Rivieri kontinuirano ulažemo u podizanje kvalitete kako bismo zadovoljili potrebe naših gostiju, ali i adekvatno odgovorili na izazove modernog doba. Model upravljanja kvalitetom u Valamaru dizajniran je kako bi omogućio uspjeh čitave organizacije stavljanjem gosta na prvo mjesto i dosljednim isporučivanjem izvrsne usluge. Ukupna ocjena zadovoljstva gostiju na temelju skoro 175 tisuća anketa i komentara naših gostiju ove godine iznosi visokih 88 %. Unbelievable indeks, odnosno postotak gostiju koji je naše djelatnike ocijenio najvišom mogućom ocjenom „nevjerojatno“ ili „unbelievable“ u 2022. godini iznosi čak 76 %. Naš je cilj uvijek nadmašiti očekivanja gostiju, a ovi rezultati pokazuju kako smo u tome uspjeli”, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete u Valamar Rivieri.

HDK ovim poveljama želi nagraditi načela učinkovitog poslovanja, ali i potaknuti primjenu principa upravljanja kvalitetom u hrvatskom gospodarstvu i javnom sektoru radi postizanja napretka.

Smatramo da je izuzetno bitno isticati dobre prakse upravljanja kvalitetom organizacije jer se na taj način stvara i zadržava kvaliteta usluga i proizvoda. Ključno je promovirati organizacije i pojedince u Hrvatskoj koji prate međunarodne trendove i stvaraju vlastite inovacije. Isticanjem primjera dobrih praksi istovremeno pokazujemo i kako one u pravilu rezultiraju uspjehom”, tom prilikom rekao je predsjednik HDK Tihomir Babić.

Usluge Valamar Riviere zadovoljavaju i najviše međunarodne standarde kvalitete, a to dokazuju i brojni certifikati koje kompanija posjeduje: ISO certifikati sustava upravljanja kvalitetom, okolišem, energijom, sigurnosti hrane, zaštitom zdravlja i sigurnošću pri radu kao i certifikati održivosti Travelife za hotele, EU Ecolabel za kampove, i drugi.

Ove godine je Valamar predstavio novu strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025., u okviru kojih u iduće tri godine planira postati ugljično neutralna kompanija u prvom i drugom opsegu te uložiti 50 milijuna eura u daljnji razvoj destinacija i projekte održivosti.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email