NEWS
Valfresco Uskrs S

Valamar Riviera nositelj je certifikata ISO 50001

certifikat-iso-50001
18.10.2016. 11:36; ; Početna / Gospodarstvo / Valamar Riviera nositelj je certifikata ISO 50001

Na službenoj dodjeli u hotelu Valamar Diamant predstavnici tvrtke TÜV Croatia uručili su Valamar Rivijeri certifikat ISO 50001, najpoznatiji i najcjenjeniji standard prosudbe sustava upravljanja energijom. Ova međunarodna norma omogućuje kompaniji da uspostavi sustave i procesepotrebne zapoboljšavanje energetskih učinaka, uključujući efikasnost, upotrebu i potrošnju energije. Provedba ovog međunarodnog standarda za cilj ima smanjenje emisija stakleničkih plinovaidrugih povezanih utjecaja na okolištetroškova energijekrozsustavno upravljanjeenergijom.

„U vremenu kada je postalo sasvim jasno da su obnovljivi izvori energije jedina održiva budućnost naše planete, više ne govorimo o trendu, već o nuždi da u skladu s najboljim međunarodnim praksama i standardima kvalitetno upravljamo s utjecajem našeg poslovanja na okoliš i prirodne resurse. Ponosni smo što je Valamar Riviera postala nositelj ovog vrijednog energetskog certifikata, jer je to još jedno dodatno priznanje trudu koji ulažemo u održivost, što osim struke sve više prepoznaje i cijeni naša zajednica, kao i naši gosti“, istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Rivijere d.d.

Certifikat je dodijelila tvrtka TÜV Croatia, članica TÜV NORD GROUP iz Njemačke. TÜV NORD je jedna od najuglednijih certifikacijskih tvrtki prisutna u cijelom svijetu. Predsjednik uprave dr.sc. Đuro Tunjić je istaknuo da ovim certifikatom Valamar Riviera postaje prepoznatljiva u cijelom svijetu kao tvrtka koja je prepoznala važnost uspostave sustava upravljanja energijom i postaje ponosni nositelj certifikata ISO 50001 i prava na korištenje TÜV znaka koji je postao sinonim za kvalitetu i osjećaj sigurnosti.

U posljednje tri godine Valamar Riviera je uložila više od 12 milijuna kuna u projekte energetske učinkovitosti. U 2015. godini smanjena je emisija strakleničkih plinova za gotovo 500 tona, a već 80-ih godina prošloga stoljeća započelo se s ulaganjem u zelene tehnologije. Napore koje Valamar ulaže u zaštitu okoliša i održivo poslovanje prepoznale su renomirane strukovne organizacije pa su tako Valamarovi objekti ponosni nositelji oznaka i certifikata: „Sustainable Hotel“, „Travelife Gold Award“, TUI Environmental Champions i „Plava zastava“. Visoke standarde očuvanja okoliša potvrđuju i brojni certifikati. Još 2006. godine Valamar je krenuo u usklađivanje svojih sustava upravljanja s ISO i drugim međunarodnim standardima te je do sada certificiran Sustav upravljanja kvalitetom po normi ISO 9001, Sustav upravljanja okolišem po normi ISO 14001 te Sustav upravljanja sigurnošću hrane po Codexu alimentariusu.

Za postignute rezultate u društveno odgovornoj politici i praksi pri upravljanju svojim ekološkim učincima tvrtka Valamar Riviera je za 2015. godinu primila nagradu od Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj i Hrvatske gospodarske komore.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email