NEWS
valfresco

Valamar Jazz festival: Jazz diva Dianne Reeves

11.07.2010. 00:00; Učitavanja: 70; Početna / Lifestyle / Zabava / Valamar Jazz festival: Jazz diva Dianne Reeves
348167745.jpg

Zarazan ritam, dobre vibracije, mnoštvo publike i vrhunska jazz glazbenica Dianne Reeves učinili su da druga večer Valamar Jazz festivala uistinu bude pun pogodak i doživljaj za prepričavanje.

Subotnje jazz druženje na porečkom otoku Sveti Nikola otvorio je trio predvođen pijanistom Edwardom Simonom, Venezuelcem. S njim su bili izvrsni basista Joe Martin i bubnjar Adam Cruz. Publika ih je nekoliko puta tijekom večeri nagrađivala za odlične virtuozne improvizacije i solo dionice.

Uslijedilo je uštimavanje, isprobavanje, iščekivanje i poduža pauza, ali zbog opravdanih razloga – Dianne Reeves i njen bend zbog kašnjenje zrakoplova nisu stigli odraditi tonsku probu, ali to ih, kako se kasnije ispostavilo, nije spriječilo da svoj zadatak odrade besprijekorno i uvježbano.

Jedna je od najznačajnijih ženskih vokala u suvremenom jazzu, umjetnica iz glazbene obitelji, dobitnica tri Grammya u kategoriji Best Jazz Vocal Performance za tri uzastopna albuma – jedinstveni slučaj u povijesti Grammya, dobitnica i četvrtog Grammya za soundtrack iz Clooneyeva filma Good luck and Good Night.

"Lovin´ you", "What a Little Mooonlight Can do", "I´m in Love Again", svaka je od ovih skladbi izazvala ovacije prisutnih. Vrhunac u tome bila je poseban pjesma za porečku publiku u kojoj je Reeves opisala kako je proteklo njihovo putovanje u Poreč. Stoga ne čudi što je kraj koncerta većina publike dočekala na nogama. Poziv na bis u ovom je slučaju bio neizostavan i dok je publika glasno pozivala svoju zvijezdu da se ponovno vrati na pozornicu u tome im je pomogla i direktorica festivala Tamara Obrovac, "prišapnuvši" im neka ne sustaju u pozivima.

Dobre vibracije publike tada su prešle na bend i samu Reeves koji su si dali oduška i pripremili veliko finale u kojem su se izmiješale note jazza, solua i Michaela Jacksona.

(V. HABEREITER, Glas Istre )

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S