Vabriga: Redari podnose prekršajne prijave

18.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Vabriga: Redari podnose prekršajne prijave
669GO098847.jpg

VABRIGA – Građani izluđeni bukom s gradilišta najlakše posegnu za brojem dopisništva Glasa Istre. Na Poreštini smo nedavno upozoreni na još jedno gradilište u Vabrigi, na kojem se radi unatoč gradskoj odluci o zabrani radova u turističkoj sezoni.

U Ribarskoj ulici, nekih 800 metara od mora, nasuprot nizu kuća stvarno je aktivno gradilište, doduše s urednim dokumentima, kako se dade pročitati na ploči. »To je jednostavno nepodnošljivo. Po cijeli dan režu kamene blokove i stvaraju prašinu od koje se ponekad ne može izaći na ulicu«, kazala je gospođa koja stanuje u neposrednoj blizini gradilišta i koja je htjela ostati anonimna.

Kada smo prije nekoliko tjedana pisali o gradilištu u Vabrigi, porečki gradonačelnik Edi Štifanić rekao nam je da će po hitnom postupku pokrenuti kažnjavanje graditelja koji ne poštuju gradske odluke. Je li se što u međuvremenu dogodilo? Iako situacija nije »ružičasta«, neke su stvari krenule s mrtve točke. Šef upravno-administrativnih poslova Franko Buda rekao nam je da su pokrenuli šest prekršajnih prijava protiv počinitelja. Tvrtka Fundament iz Novigrada, koja i gradi sporne kuće, međutim nije na tom popisu.

– Imali smo prijave za nekoliko tvrtki, ali Fundamenta nema na popisu, jer to nitko nije prijavio. Poslat ćemo komunalne redare na gradilište, obećao je Buda.

D. Ba., Glas Istre, 17.8.05.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna