Uz Svjetski dan turizma tečaj slikanja u Atelier Vidović

Atelier_Vidović_10_2022_01
03.10.2022. 10:16; ; Početna / Kultura / Uz Svjetski dan turizma tečaj slikanja u Atelier Vidović

I ove godine je Upravni odjel za turizam Istarske županije uz Svjetski dan turizma uključio brojne istarske poduzetnice i poduzetnike, koji su svojom ponudom po 7. put zaredom uvjerili da je Istra turistička destinacija koja svojim gostima pruža jako atraktivan i raznolik program.

Atelier Vidović je po drugi put bio jedan od ponuđača u ovom zanimljivom projektu.

Ovaj put je vlasnica Ateliera Vidović, umjetnica Snježana Vidović, organizirajući dan otvorenih vrata, svojim gostima omogućila probni tečaj slikanja u njenom atelieru u Percima. Tako su u subotu, 01.10. zainteresirani gosti uživali u kreativnom izražavanju u odabranoj slikarskoj tehnici, pomno praćeni budnim okom iskusne umjetnice.

 U mirnoj atmosferi,  s pogledom na bujnu istarsku šumu i staru rimsku cestu, kreativni polaznici su tokom dvosatnog tečaja mogli doživjeti trenutke opuštanja i uranjanja u svijet slikarstva. Atelier je bio otvoren od 10 do 18 sati, tako da je svaka od ponuđene četiri tehnike (crtež, akvarel, akril i ulje na platnu) bila prezentirana u trajanju od 2 sata. Učenici, umirovljenici i invalidi su imali besplatan tečaj.

 Na tečaju su sudjelovali studenti, učenici, te poneka profesorica i odvjetnik, što je još jednom potvrdilo tezu da je kreativni izražaj potreban mnogima, neovisno od zanimanja i starosne dobi.

Već tokom ovog dvosatnog probnog tečaja neki polaznici su izrazili želju da uskoro sudjeluju i na redovnim tečajevima slikanja, koje umjetnica nudi kreativnim gostima Istre već 8 godina zaredom (www.malen-in-istrien.de).

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email