NEWS
VALFRESCO 10/23S

Utrka s odličnim “bjeguncima” – 1. etapa Istrian Spring Trophy-a završila popodne u Funtani

2022-03-11_21h05_05
11.03.2022. 21:11; ; Početna / Sport i rekreacija / Utrka s odličnim “bjeguncima” – 1. etapa Istrian Spring Trophy-a završila popodne u Funtani

Istrian Spring Trophy pomalo izbacuje najbolje – KTM Tirol Cycling Team i Swiss Racing Academy dominiraju u prva dva dana utrke
∙ Prvi je danas bio novopristigli član tima Swiss Racing Academy, Sean Flynn
∙ Flynn i drugoplasirani Matthew Riccitello, iz američkog Hagens Berman Axeon teama, bili su gotovo cijelu utrku od jedne pa do čak 3 minute u prednosti pred ostatkom natjecatelja
∙ Današnji treći najbolji bio je jučerašni pobjednik – Matevž Govekar, austrijski Tirol KTM Cycling Team

Jedan izuzetno uzbudljiv biciklistički dan je za nama. 153 kilometra prve etape Istrian Spring Trophyja danas su najbolje odvozili: prvoplasirani Sean Flynn, iz teama Swiss Racing Academy (3:33:35), nakon njega u cilj je ušao i mladi biciklist Mathew Riccitello iz američkog Hagens Berman Axeon teama (3:33:40), dok je današnji treći bio jučerašnji pobjednik, Matevž Govekar iz austrijskog Tirol KTM Cycling Teama (3:34:15)

Prva dvojica uspjela su se već u prvih dvadesetak kilometara značajno odmaknuti od pelotona, a prednost su ustrajno i s velikim angažmanom uspjeli zadržati do samoga cilja u Funtani. Ništa manje izvanredna nije bila niti vožnja Matevža Govekara koji je i za današnji uspjeh istaknuo svoju ekipu.

Pobjednik Flynn danas je kazao kako je jako zadovoljan, tim više što se teamu Swiss Racing Academy priključio tek prije nekoliko tjedana. Od sutrašnje zahtjevne etape Novigrad – Motovun očekuje zasad jedino to  – da će biti teško. Flynn je danas odvozio najbolji sprint, a uspeo se i na prvo mjesto u ukupnom poretku Istrian Spring Trophyja. Zbog toga je on sutrašnji nositelj plave i žute majice. Zelenu majicu za brdske ciljeve dobio je drugoplasirani Riccitello.

U svakom slučaju, Swiss racing Academy i Tirol KTM Cycling Team pomalo dominiraju utrkama Istrian Spring Trophiesa.

Na svečanom proglašenju pobjednika natjecateljima se pridružila i direktorica Turističke zajednice općine Funtana Ana Milohanović Čehić koja je tom prilikom kazala:

Jako nam je drago da smo kao Turistička zajednica mogli podržati i biti jedan od sponzora Istrian Spring Trophiese, no moram kazati da je to manifestaacija koju smo podržavali čak i onda kada općina Funtana nije bila jedna od startnih ili ciljnih lokacija za utrku, kao što je to zadnje dvije godine. Bicikliziam promovira i našu turističku destinaciju, a mi u TZ-u općine Funtana svjesni smo koliko je biciklizam kao turistički proizvod važan i koliko može učiniti za promociju Istre. Osobno, atraktivno mi je gledati ovu profesionalnu utrku, a želja mi je da se o Istrian Spring Trophiesima ipak malo više piše i po medijima jer vjerujem da bi utrke rado pratila i publika.

Sutra je na rasporedu novih 173 km Istrian Spring Trophyja koji će se voziti šarolikom etapom od Novigrada do Motovuna.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23