NEWS

Uspješan vikend za košarkaše KK Poreč

KK Poreč skupna dječaci mini
28.03.2022. 11:14; ; Početna / Sport i rekreacija / Uspješan vikend za košarkaše KK Poreč

Prošle subote KK Poreč bio je domaćin 1. Minibasket turnira Istarske Županije. Turnir se odigrao u dvorani Finida.

Minibasket ekipa ‘probila je led’ i uspješno, nakon dugo vremena zaigrala košarku. Nekim igračima je to bila 1. utakmica u životu, neki od njih imaju tek par treninga, ali već se naziru novi naraštaji košarkaša KK Poreč, kojih je iz dana u dan sve više. Uz novog mladog trenera Marka Dojkića i iskusnog trenera Igora Valića, ‘nema straha’ za porečku košarku. Ekipa KK Poreč pobjedila je u vječnom derbiju ekipu KK Pazin rezultatom 18:16, dok je protiv KK Oliva iz Labina domaća ekipa upisala poraz rezultatom 37:6. Ipak je rezultat bio sporedan. Uvođenje novih igrača u prve utakmice i predstavljanje novih dresova puno je važniji trenutak za klub u kojem su se radovali i roditelji s trenerima i sama Uprava kluba.

Za KK Poreč su nastupali: Benković, Hrvatin, Keler, Kmet, Legović, Ljubović, Mehmedović, Paljuh, Sambriš, Vojnović. Trener: I. Valić

U nedjelju je KK Poreč gostovao na Cresu s dvjema ekipama u međužupanijskoj ligi. Dječaci KK Poreč su dobili KK Cres rezultatom 38:30 te su, u ne tako lakoj utakmici, pokazali još jednom da na njih valja ozbiljno ‘računati’ u budućnosti.

Za dječake KK Poreč su nastupali: A. Ljubović, D. Ljubović, D. Gluhak, D. Komšić, N. Arizanović, M. Lazarević, A. Mehmedović, A. Mešić, M. Majkus, A. Mehmedović. Trener: I. Valić

 

Nakon dječaka, nastupili su juniori, a koji nisu bili u punom sastavu, no dali su sve od sebe i pokazali da do kraja sezone od njih očekujemo još lijepe igre i pobjeda. Utakmica je završila u korist Cresana, 78:60.

Za Juniore KK Poreč su nastupali: Bilić, Damjanović, Jurica, Pačarić, Pašić, Poretti, Udovičić, Žarković Trener: Z. Marčinko.

Nastupe naših ekipa ovog vikenda upotpunila je prezentacija novih dresova kluba. Nakon dužih priprema, Uprava kluba je odlučila obnoviti dresove svih ekipa, počevši od minića pa do juniora. Novim dresovima željelo se predstaviti klub i povezati ga s prepoznatljivim motivima Poreča. Naime, Uprava je odlučila izraditi unikatne i zaštićene dresove čiji dizajn pripada isključivo KK Poreč.

Novi dres kluba obilježava stilizirani mozaik po kojem je Poreč poznat i izvan istarskih okvira. Na taj se način želi širiti imidž grada kao grad mozaika. Klub često gostuje u Primorsko-goranskoj županiji u sklopu međužupanijske lige na kojoj sudjeluju kadeti i juniorI. Prepoznatljive boje i znakove Poreča moći će tako gledati gledatelji i ekipe u Sloveniji i Italiji, gdje klub često odlazi na turnire i prijateljske susrete. Ovom značajnom investicijom u kojoj su sudjelovali sponzori i dijelom sam klub, ekipe KK Poreča bit će opremljene za barem idućih pet godina. Uz plavu verziju dresa, nabavljena je i bijela, a dres krasi i logo kluba smješten s desne strane prsa. Sve ekipe kluba zajedno s roditeljima ostale su pozitivno iznenađene novim obilježijima, a Uprava se namjerava uskoro usmjeriti i na nabavku prigodnih torbi i trenirka.

 
 
Sve u svemu, lijepi vikend, u kojem smo svi zajedno pokazali pozitivan smjer i duh kojim težimo radom i trudom.🏀⛹️😃👏
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email