NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

USPJEŠNO ZAVRŠENO SVJETSKO SREDNJOŠKOLSKO PRVENSTVU U ODBOJCI

13.05.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / USPJEŠNO ZAVRŠENO SVJETSKO SREDNJOŠKOLSKO PRVENSTVU U ODBOJCI
69sp1.jpg

Nakon šest dana natjecanja, u kojem je sudjelovalo oko tisuću srednjoškolaca i srednjoškolki iz 34 zemlje svijeta sa svih kontinenata, najviše odbojkaškog umijeća pokazali su odbojkaši, ali i odbojkašice iz Njemačke.

Srebrnu medalju u muškoj kategoriji osvojio je Kineski Taipei, a u ženskoj Kina, dok je bronca završila u rukama Latvijaca i Španjolki.

Hrvatski predstavnici – aktualni državni prvaci – odbojkaši Športske gimnazije iz Zagreba te „srebrni“ srednjoškolci iz Rovinja nisu ostvarili zapaženije rezultate. Dvije muške ekipe završile su tako na 25. odnosno 26. mjestu, dok su odbojkašice gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca ipak prošle nešto bolje izborivši 18. mjesto od ukupno 30.

Mali predah od natjecanja najbolji srednjoškolski odbojkaši imali su u srijedu kad je za sve sudionike organiziran kulturni posjet Rovinju i Puli, a navečer okupljanje pod nazivom Noć nacija (Nations´ Night) na kojoj je svaka ekipa na posebnom štandu predstavila zemlju iz koje dolazi. —-

Organizaciju svjetskog odbojkaškog prvenstva pod okriljem Međunarodne federacije za školski šport (ISF-a), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izborilo je u snažnoj konkurenciji Švicarske i Francuske. Generalni sponzor ovog natjecanja je Coca-Cola, koja je uz nabavku opreme osigurala i službeno piće ISF Svjetskog prvenstva – prirodnu izvorsku vodu Bistra

Ivica Hubzin, Media val

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email